Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-president: "Één persoon gaat het verschil niet maken voor ons"

Ferrari maakt een dramatisch seizoen mee en voormalige Formule 1-coureurs adviseren het team dan ook om nieuwe technische mensen in dienst te nemen. Dat ziet Ferrari-president Louis Camilleri echter niet zitten.

Meerdere succesvolle engineers werden dit seizoen al gelinkt aan een overstap naar Ferrari. Toch lijken ervaren mensen als Andy Cowell en Aldo Costa niet naar Maranello te verhuizen, maar dat is volgens Ferrari-president Louis Camilleri ook niet nodig: "Ik wil niks afdoen aan het talent van Costa, maar ik denk dat het te simpel is om te stellen dat één persoon in staat zou zijn om alles te veranderen bij een team. Een terugkeer naar het verleden hoeft ook niet altijd te betekenen dat iets weer zal worden als voorheen. In mijn ogen zal één persoon niet het verschil maken voor ons", aldus de duidelijke woorden van Camilleri tegenover de Gazzetta dello Sport.

"We hebben moed en creativiteit nodig om er weer bovenop te komen, maar ik denk dat we de juiste mannen en vrouwen al in dienst hebben bij Ferrari om de strijd aan te kunnen gaan met onze concurrenten", vervolgt Camilleri, die vooral de rust en kalmte bij concurrent Mercedes bewondert: "De sleutel naar succes is natuurlijk om zeer effectief te werken. Als ik kijk naar Mercedes, ben ik vooral onder de indruk van de rust en de stabiliteit die ze gecreëerd hebben. Dat is iets dat ons tot nu toe nog niet gelukt is."

"Je hebt om succesvol te zijn in de Formule 1 meer dan alleen de beste technologie nodig. De interne cultuur is in mijn ogen de belangrijkste factor in het creëren van succes. Daarom hebben we de bedrijfsstructuur dit seizoen aangepast en daar hopen we later de vruchten van te plukken. De nieuwe verticale structuur moet ervoor zorgen dat we efficiënter worden, want dat is de sleutel naar succes."

Camilleri is dan ook vol vertrouwen dat Mattia Binotto de juiste persoon is om het team naar successen te leiden. "Ik ben heel tevreden over het werk dat Binotto levert. Hij creëert een goede werksfeer binnen het team en is samen met het team hard aan het werk om weer te kunnen strijden met de concurrentie."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt