Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Ferrari probeerde Lambiase los te weken van Verstappen'

Ferrari heeft recent een poging gewaagd om Gianpiero Lambiase los te weken bij Red Bull. Lambiase zou echter nee hebben gezegd op een aanbod om de engineer van Lewis Hamilton te worden.

Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari bereidt zich sinds februari voor op de komst van Lewis Hamilton. De Brit trekt na twaalf jaar de deur achter zich dicht bij Mercedes en gaat bij de Scuderia op jacht naar een achtste wereldtitel. Het team, onder leiding van Fred Vasseur, is daarom ook hard bezig om andere versterkingen naar het team te halen. Zo kwam bijvoorbeeld technisch kopstuk Loïc Serra over van Mercedes.

Vasseur zou echter ook bij Red Bull aangeklopt hebben om Gianpiero Lambiase, de engineer van Max Verstappen, los te weken, zo meldt Corriere dello Sport. Dat zou de afgelopen tijd gespeeld hebben, zonder resultaat. Lambiase heeft 'nee' verkocht aan Ferrari en blijft bij Red Bull. Verstappen gaf ook meermaals aan dat hij Lambiase graag als engineer behoudt.

RacingNews365 heeft ook begrepen dat Lambiase recent zijn contract bij Red Bull heeft verlengd. De engineer deelde zo zijn intentie om langere tijd bij het team te blijven. Ook zouden vanuit Red Bull de randvoorwaarden van het contract verbeterd zijn om Lambiase langer aan het team te verbinden. Lambiase groeide de afgelopen jaren al door naar de rol van head of race engineering. 

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"