Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Ferrari-revolutie Hamilton blijft nog uit: Mercedes zet belangrijk kopstuk in de wachtkamer

Een bijzondere ontwikkeling in de Formule 1-wereld: Loïc Serra, de Performance Director van Mercedes, zou naar Ferrari overstappen, maar is nog niet vrijgegeven door de Zilverpijlen. Fred Vasseur gaf na de Grand Prix van Bahrein tegenover RacingNews365 toe dat hij in navolging van Lewis Hamilton Serra nog niet kan verwelkomen.

Mercedes logo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Ferrari-transfer van Lewis Hamilton zorgde voor een schokgolf in de Formule 1-wereld. De zevenvoudig wereldkampioen vertrekt eind 2024 bij Mercedes en zou zo het voorbeeld van Loïc Serra volgen. Serra was de Performance Director van Mercedes en in de wandelgangen werd al eerder geroepen dat hij ook naar Ferrari zou gaan.

Fred Vasseur had namelijk voor de aankondiging rond Hamilton al een tipje van de sluier opgelicht. De Fransman gaf toe dat de Scuderia een 'belangrijke kracht' had aangetrokken, zonder daarbij een naam te noemen. Toch werd alom aangenomen dat het om Serra ging. De Italiaan zou al in de zogenaamde gardening leave zitten, een periode waarin een kopstuk na zijn vertrek bij een team niet gelijk bij een ander team aan de slag kan gaan. Zo voorkomt Mercedes dat Serra te veel informatie naar Ferrari meeneemt.

RacingNews365 had echter vernomen dat dit verhaal niet klopte. Serra liep tijdens de testdagen in Bahrein 'gewoon' nog in een Mercedes-outfit rond en is dus nog bij de Zilverpijlen actief. Genoeg redenen om na de GP van Bahrein aan Vasseur te vragen hoe het zit. Er verscheen een grote glimlach op zijn gezicht. Op de vraag van RacingNews365 reageerde hij als volgt: "Dat is nog een punt van discussie..."

Het blijkt dus dat Ferrari Serra nog niet binnen heeft. Mercedes-teambaas Toto Wolff is ongetwijfeld een belangrijke man in deze zaak, omdat hij na Hamilton niet nog veel meer kopstukken kwijt wil raken. Nu Serra tijdens de testdagen nog bij Mercedes werkte, lijkt het niet aannemelijk dat hij over een paar maanden al bij Ferrari aan de slag gaat. Meestal duurt de gardening leave zo'n negen tot twaalf maanden. Overigens lijkt het wel zeker dát Serra naar Ferrari gaat vertrekken. Nu nog een overeenkomst sluiten.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs