Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari scoort toch nog punten in Canada met nipte overwinning in pitstraat

Het rampweekend van Ferrari leverde twee DNF's en een nulscore op. Toch gaat Scuderia niet helemaal met lege handen naar huis, want in de pitstraat was het team uit Maranello wél de beste.

Leclerc pitstop Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Grand Prix-weekend in Canada werd een ramp voor Ferrari. Beide auto's werden uitgeschakeld in Q2 en wisten op zondag niet de eindstreep te halen. Charles Leclerc had al vrij vroeg in de race last van motorproblemen en moest uiteindelijk opgeven toen de baan begon op te drogen. Carlos Sainz maakte een fout, waarna hij met Alexander Albon in aanraking kwam. De achterkant van zijn SF-24 was té beschadigd om nog verder te rijden.

Geen punten dus voor Ferrari en een flinke klap in het kampioenschap, waar het Italiaanse team Red Bull zag uitlopen en McLaren fors dichterbij zag komen. Toch kunnen de Italianen nog een klein succesje vieren in Canada. Ferrari klokte namelijk de snelste pitstop tijdens de race en wint daarmee de DHL Fastest Pitstops-award in Canada. De tweede pitstop van Charles Leclerc werd door Ferrari uitgevoerd in 2.21 seconden. Dat was 0.04 seconde sneller dan Mercedes met George Russell. Ook de pitstop van Carlos Sainz was erg snel. Met een stop van 2.34 seconden werd de Spanjaard derde. 

Red Bull vinden we terug op de zevende plaats. De pitstop van Max Verstappen ging in 2.56 seconden en levert de regerend 'pitstopkampioen' zes punten op. Het is de derde keer dit jaar dat Ferrari de snelste is in de pitstraat, nadat het team ook al won in Bahrein en Miami. In alle andere races was Red Bull de snelste in de pitstraat. Het team uit Milton Keynes gaat dan ook ruim aan de leiding in dit alternatieve kampioenschap. Red Bull wist al 264 punten te verzamelen, ten opzichte van de 151 van naaste achtervolger Ferrari. Mercedes staat derde met 137 punten.

Bekijk in onderstaand overzicht de volledige top tien!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training