Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari staat lastig karwei te wachten in Monaco: "Kwamen telkens wat tekort"

De Grand Prix van Monaco staat voor de deur, maar ondanks het enthousiasme over de historische baan en de strijd die is ontstaan voor aan het veld, zijn er bij Ferrari toch de nodige twijfels over de kansen voor dit weekend.

Leclerc Quali Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari is dit seizoen goed op weg, maar de thuisrace in Imola kende niet het gewenste resultaat voor de Italiaanse renstal. Een nieuw pakket upgrades moest Carlos Sainz en Charles Leclerc helpen het maximale uit de auto te halen, maar de derde en vijfde plek lieten stiekem toch een bittere nasmaak achter. Sainz merkte tijdens de kwalificatie namelijk al dat er iets aan de hand was en Leclerc was na de race zichtbaar teleurgesteld met zijn derde plek.

Ferrari kan in Monaco echter weer met een schone lei beginnen en teambaas Frederic Vasseur kijkt er naar uit om de straten van Monaco te trotseren. "Imola was natuurlijk de thuisrace van het team, maar Charles zal komend weekend op eigen bodem racen in Monaco. Hij heeft nog wel het één en ander recht te trekken na alle pech van de afgelopen jaren en daar willen wij hem graag bij helpen. Carlos heeft ook goede herinneringen aan Monaco, want hier pakte hij zijn eerste podium als Ferrari-coureur. Aan motivatie is dus geen gebrek bij beide heren."

Toch weet Vasseur als geen ander dat de straten van Monaco zelfs voor de beste coureurs een uitdaging kunnen vormen, dus probeert de Fransman de verwachtingen nog wat te temperen: "Het is algemeen bekend dat het in Monaco ontzettend lastig is om in te halen met de huidige generatie Formule 1-auto's. Dat betekent automatisch dat de kwalificatie enorm belangrijk zal zijn en dus richten we ons nu op het verbeteren van onze prestatie op zaterdag. Tot dusver kwamen we telkens wat tekort om de snelste van het veld te zijn." 

Men zit echter niet stil bij de Italiaanse renstal. Vasseur benadrukt dat het team de afgelopen dagen hard gewerkt heeft om zo goed mogelijk voor de dag te komen in Monaco: "Met die moeilijkheden in ons achterhoofd hebben we ons vooral gericht op het werk in de simulator en de technische meetings. We hebben alles tot in de puntjes voorbereid en we zijn zeker van plan om weer op de eerste startrij te verschijnen."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training