Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mattia Binotto

Ferrari-teambaas Binotto kent een zwaar seizoen: "Op die momenten ben ik depressief"

Mattia Binotto geeft verhaal over hoe hij de momenten ervaart wanneer de F1-75 van Charles Leclerc of Carlos Sainz met een motorprobleem kampt, wanneer ze op het punt staan een goed aantal punten te scoren.

Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft dit seizoen een aantal zware dompers gehad. Denk bijvoorbeeld aan de strategische missers en de crash van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Frankrijk toen hij aan de leiding lag.

Een paar andere pijnlijke momenten kwamen voort uit motorproblemen, waardoor meerdere potentiële overwinningen het putje in werden gespoeld, bijvoorbeeld toen de Ferrari-krachtbron van Leclerc het begaf toen hij het veld leidde in Spanje en Bakoe. Het was een harde klap voor de Scuderia en het gaf teambaas Mattia Binotto zelfs een depressief gevoel, zo moet hij toegeven bij Motorsport.com.

"Dat is heel moeilijk, door twee redenen. Als we spreken over een motorprobleem dan kan ik, vanuit mijn ervaring als leider van die afdeling in het verleden, zeggen dat het niet mooi is om die rookpluim uit de wagen te zien komen. Dat geeft een depressief gevoel."

Binotto: "Je beschermt je tegen de aanvallen en reactiefs van buitenaf"

Op Red Bull-grond tijdens de GP van Oostenrijk liep Ferrari een zo goed als zekere 1-2 finish mis doordat de krachtbron van Carlos Sainz het begaf. Voor de zoveelste keer liet de motor een Ferrari-coureur in de steek dit seizoen terwijl de punten voor het oprapen lagen. "Toen Leclerc aan de leiding reed in Baku en Carlos zijn problemen had in Oostenrijk, zijn dat momenten die je niet wil zien", vertelt Binotto.

Hoewel dit voor Binotto, die een grote verantwoordelijkheid heeft voor het team, een lastig moment is om te dealen met deze situaties, probeert hij te allen tijde kalm te blijven en na te denken over de volgende stap.

"Je blijft kalm, maar geloof me, in die momenten ben ik depressief. Je neemt heel even de tijd om te reageren, maar daarna weet je al dat je aan de volgende stappen moet denken, wat er nodig is. Op technisch gebied, maar ook voor het team. Je denkt, hoe kan ik helpen? Dan verzeker ik mezelf direct van het feit dat iedereen rustig en geconcentreerd blijft en bescherm je je en het team tegen de aanvallen en reacties van buitenaf."

Binotto is blij mijn zijn rol als teambaas bij Ferrari

Binotto geeft toe dat er iedere dag eigenlijk wel moeilijke momenten zijn als teambaas van Ferrari. Logisch ook, aangezien hij in 2019 werd aangesteld als teambaas nadat het team ondermaats presteerde. Desondanks is de Italiaan blij met zijn rol bij het legendarische en grote Ferrari.

"We hadden in 2020 een heel moeilijk seizoen, waarin we er niet in slaagden om het maximale uit de auto te halen. Dat is niet makkelijk. Ik kan echter zeggen dat ik blij ben met mijn rol, omdat het een groot team is dat heel sterk met elkaar verbonden is. Het is prachtig om te zien hoe men allemaal samenwerkt."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken