Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas geeft niet op: "De vorige keer had Red Bull het lastig!"

Ferrari keerde met een nulscore terug uit Canada en zag Max Verstappen en Red Bull uitlopen in de beide kampioenschappen. Toch geeft teambaas Fred Vasseur nog niet op.

Vasseur Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari kende een rampweekend in Canada. Charles Leclerc en Carlos Sainz werden in Q2 al uitgeschakeld en moesten het een dag later allebei met een DNF doen. Leclerc kende motorproblemen, terwijl Sainz spinde en na een touché met Alex Albon te veel schade had om verder te rijden.

Het bleek een kostbaar slippertje in de titelstrijd. Max Verstappen won en zorgde er zo hoogstpersoonlijk voor dat de voorsprong in de beide kampioenschappen flink werd vergroot. Desondanks ziet Ferrari-teambaas Fred Vasseur een titelstrijd nog positief in. 

"De vorige keer (in Monaco red.) had Red Bull het lastig en nu was het een zwaar weekend voor ons", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "Drie of vier teams staan binnen een tiende, dus dat betekent dat je ook lastige weekenden gaat kennen. We moeten niet vergeten dat er nog 15 races te gaan zijn en dat het seizoen lijkt op 2017 en 2018."

Er kan nog veel veranderen, stelt Vasseur. "Er komen nog veel races aan, dus ik ben er zeker van dat we een kampioenschapsstrijd voor de boeg hebben. We zullen zware én goede weekenden afwerken. Het belangrijkste is om dezelfde aanpak te hanteren, de auto te ontwikkelen en de problemen op te lossen. We moeten niet meegaan in de motivatie dat je wereldkampioen bent na een goed weekend en nergens bent na een slecht weekend. We zullen er weer staan en snel zijn in Spanje."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training