Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari-teambaas: "Misschien moet ik zorgen dat mijn coureurs niet meer praten op de radio"

Tijdens en na de GP van Rusland ontvouwde zich in de Formule 1-paddock een discussie over de teamtactiek die Ferrari tijdens de race toepaste. Vooral via de teamradio van het Italiaanse team ging het er redelijk heftig aan toe. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto valt het allemaal wel mee.

Vettel Leclerc Binotto China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Vandaag waren we zeker niet perfect", zo begint Ferrari-teambaas Binotto zijn terugblik op de Russische Grand Prix tegenover de camera van Sky Italia. "En om races te winnen, moeten wij perfect zijn. Tot aan de race hebben we het het gehele weekend goed gedaan, maar op zondag waren we niet foutloos. Om te winnen moet je ook een betrouwbare wagen hebben en ook dat hadden we vandaag niet, want onze motor ging helaas stuk."

Ook de Italiaan had uiteraard een mening over de discussie over de genegeerde teamorders van Vettel. Leclerc was daar na afloop zeer verbaasd over, maar Vettel was zich van geen enkel kwaad bewust: "We hebben Charles gevraagd om Vettel een slipstream te geven op weg naar de eerste bocht, zodat Ferrari als één en twee de race zou kunnen voortzetten."

"We hadden er echter geen rekening gehouden dat de snelheid van Vettel zo hoog zou liggen. Hij deed het meteen na de start ontzettend goed en had een erg snelle pace te pakken. We wisten niet dat hij zo snel zou zijn, dus dat bracht wat discussie met zich mee. Uiteindelijk hadden we onze coureurs sowieso wel weer terug omgewisseld."

"Na afloop van het weekend zullen we nogmaals intern met elkaar spreken, maar ik verwacht niet dat er veel te bespreken valt. Tussen onze coureurs is alles prima. Misschien moet ik maar eens regelen dat onze coureurs niet meer te horen zijn via de radio", zo concludeert hij met een knipoog.

"Uiteraard zijn we niet tevreden met de derde plaats, laat dat duidelijk zijn", zo vervolgt Binotto zijn verhaal. "Zonder de pitstop van Leclerc om tijdens de safety car naar de softbanden te wisselen, waren we toch slechts derde geworden, dus achter die beslissing sta ik nog steeds vierkant", aldus de Ferrari-teambaas.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Rusland 2019 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023