Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Ferrari-teambaas pareert opmerking Hamilton: "In Bahrein zal het precies andersom zijn"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft gereageerd op de suggestie van Lewis Hamilton dat Ferrari wel eens ver voor kan liggen op de rest van het Formule 1-veld.

Tijdens de eerste wintertestweek in de Formule 1 gaf Lewis Hamilton aan dat Ferrari het meest voor de hand liggende team was om met een voorsprong van maanden uit de wintertest te komen. Dat team immers deed niet mee in de titelstrijd van 2021 en kon zo de focus al heel vroeg verleggen naar 2022.

Als Ferrari-teambaas Mattia Binotto geconfronteerd wordt met die quotes, draait hij de rollen juist om: "Ik ben er vrij zeker van dat als we in Bahrein aankomen Mercedes juist maanden op ons voor blijkt te liggen", zo laat hij optekenen tegen de media in Barcelona. "Ik denk dat het erg moeilijk is om de performance van alle teams en de onderlinge verhoudingen nu al in te schatten."

Dat gezegd hebbende was Ferrari was tevreden na de eerste testweek, maar dus niet in de eerste plaats omdat men zo ontzettend dominant de winter uit zou zijn gekomen: "Wat belangrijk voor ons was dat we veel data hebben weten te verzamelen en dat we tevreden zijn met het aantal ronden dat we hebben gereden. Uiteindelijk zal alles uitvoerig geanalyseerd worden in Maranello."

Binotto hoort geruchten

Binotto gaat verder: "Ik heb bovendien geruchten gehoord dat onze concurrenten grote updates en upgrades meenemen naar de volgende test in Bahrein", vervolgt hij, daarbij in het midden latend of Ferrari hetzelfde zal doen.

De auto zoals hij in Barcelona op het asfalt stond, functioneerde in ieder geval naar verwachting, bevestigt Binotto: "De auto doet het goed en de auto doet het zonder grote problemen. De eerste ervaringen zijn goed, maar of dat voldoende gaat zijn? We moeten niet vergeten dat we aan het einde van het vorige seizoen zeker een seconde per ronde verloren ten opzichte van de topteams."

"Wij denken dat als we links- of rechtsom in 2022 weer competitief kunnen zijn, we goed bezig zijn. Maar het is nog erg vroeg om daar iets zinnigs over te zeggen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem