Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-teambaas verklaart slechte kwalificatie van Leclerc

Charles Leclerc kwam niet verder dan de achtste plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Ferrari-teambaas Fred Vasseur legt uit waar het aan schortte en blijft optimistisch.

Leclerc Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Misschien viel de kwalificatie van Ferrari een beetje tegen in Japan. De Scuderia leek, zeker na het 1-2'tje in Australië, Red Bull te kunnen bedreigen, maar moest toch veel toegeven op zaterdag. Carlos Sainz werd vierde, terwijl Charles Leclerc niet verder kwam dan de achtste plaats. Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft echter wel een verklaring voor het matige resultaat van de Monegask.

"Het resultaat is niet zo goed voor Charles en wat beter voor Carlos", stelt Vasseur tegenover Sky Sports. "Wat betreft Charles verloren we de sessie al in Q1. We moesten een tweede set softs inzetten en dat was jammer. Vanaf dat punt liepen we constant achter de feiten aan. Nu moeten we ons op zondag focussen, want de racepace zag er goed uit. De eerste ronde wordt cruciaal, aangezien je moeilijk kan inhalen op dit circuit. Er is maar één DRS-zone, al hebben we wel de snelheid voor een comeback."

Zorgen om Leclerc?

In Australië reed Leclerc naar de tweede plaats met een agressieve strategie. Krijgt Ferrari dat opnieuw voor elkaar in Japan? Vasseur lacht. "Het is veel lastiger op Suzuka! Het hangt van de eerste ronde af, want we moeten een goede positie hebben. Met deze auto's is het heel belangrijk om in vrije lucht te rijden en zoals gezegd is het lastig om in te halen. De longruns waren echter constant, dus het moet mogelijk zijn om een goed resultaat te behalen."

Maakt Vasseur zich zorgen om de vorm van Leclerc, die soms zelf niet lijkt te weten waar het aan ligt? "Totaal niet. Charles kwam als tweede over de streep in Australië. Hij staat in deze kwalificatie een tiende achter Carlos en weet precies waar hij wat miste. Volgens mij lag het aan de eerste ronde in Q1 en het seizoen duurt nog lang. Er is geen reden om ons zorgen te maken over zijn situatie."

De goedlachse Fransman ziet McLaren ook nog als bedreiging. Lando Norris werd namelijk derde. "Een paar maanden geleden waren zij ook erg sterk op Suzuka. We hadden deze prestatie wel verwacht. Fernando Alonso is ook in vorm."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'