Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen

Red Bull werkte recent een 'geheime' test af met Max Verstappen op het circuit van Imola. Ferrari-teambaas Fred Vasseur denkt wel te weten wat het doel van de test was en zou graag zien dat de regels aangepast worden.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vlak voor de Grand Prix van Spanje werkte Max Verstappen een 'geheime' test af op Imola. De Nederlander reed in de auto van 2022 en volgens Red Bull was het doel van de test om Verstappen een referentie te geven. Wat zijn nou de verschillen tussen de RB18 en de RB20 van nu? Teambaas Fred Vasseur stelt dat het duidelijk om de ontwikkeling van de auto gaat.

"Gedurende het seizoen zullen wij iets minder dan tien testdagen afwerken", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "Maar je kan er geen onderscheid in maken. Als je testdagen met je coureurs afwerkt, gaat dat volgens mij om ontwikkeling. Ik klaag er overigens niet over. Het mag volgens de reglementen, dus het is volledig in orde. Red Bull doet het alleen niet om Max kilometers te geven tussen de Grand Prix van Spanje en Oostenrijk..."

De Red Bull-test was toegestaan omdat er met een specificatie uit 2022 gereden werd. Teams krijgen namelijk de gelegenheid om met bolides van minimaal twee jaar oud te testen. Vasseur zou echter graag zien dat er een regelwijziging komt en wijst naar tests voor rookies. "Dit ging duidelijk om ontwikkeling. Er bestaat ook een andere benadering als je jonge coureurs laat testen en ze de kans geeft om kilometers te maken voor de simulator en hun eigen ontwikkeling. Ik vind dat we deze twee aspecten, testdagen met de huidige coureurs en jonge coureurs, moeten splitsen."

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership