Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Breaking: Ferrari vervangt zieke Sainz in Saoedi-Arabië

Nadat Carlos Sainz de woensdag als persdag aan zich voorbij moest laten gaan, mist hij nu ook de rest van het Formule 1-weekend. Hij wordt vervangen door testcoureur Oliver Bearman.

Sainz Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op woensdag werd door Ferrari het nieuws naar buiten gebracht dat Carlos Sainz de persdag zou missen, omdat hij zich niet goed voelde en zou gaan rusten in het hotel. Op donderdag was hij voor de eerste twee vrije trainingen wel van de partij, maar hij maakte geen topfitte indruk.

Weer een dag later maakt Ferrari bekend dat Sainz het weekend niet afmaakt. Hij kampt met een blindedarmontsteking, waarvoor hij is opgenomen in het ziekenhuis en waarvoor hij een operatie moet ondergaan. Hij wordt tijdens de rest van het weekend vervangen door reservecoureur Oliver Bearman, die zijn Grand Prix-debuut gaat maken.

Ferrari communiceert dat Bearman zin F2-programma dit weekend verder laat schieten. Hij zal niet worden vervangen, aangezien de kwalificatie aldaar al verreden is. Ferrari wenst Sainz een voorspoedig herstel.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China