Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari weigert in te ingrijpen bij titelstrijd tussen Sainz en Leclerc

Ferrari is nog voorzichtig over de kansen voor het team in 2022, maar weet al wel wat te doen als Charles Leclerc en Carlos Sainz beiden voor de titel kunnen gaan strijden. Mattia Binotto legt uit hoe hij het zou afhandelen.

Ferrari heeft al nagedacht over een mogelijk scenario waarbij de Italiaanse renstal weer voor een wereldkampioenschap kan strijden in de Formule 1. Na een dramatische periode voor de Scuderia maakt het team langzaam maar zeker stappen voorwaarts. Het seizoen van 2021 werd afgesloten met het veiligstellen van de derde plaats in de constructeursstand. De coureurs van de Scuderia kunnen zomaar in een titelstrijd verzeild raken. Ferrari noemt het een wel heel optimistisch beeld van komend seizoen, maar teambaas Mattia Binotto heeft wel een idee over het verloop van een interne titelstrijd. Noch Charles Leclerc, noch Carlos Sainz krijgt een voorkeursbehandeling bij het team. "Zoals we vaak hebben gezegd, zal het op het circuit bepaald moeten worden", verklaarde Binotto tegen onder meer RacingNews365 . "De prioriteit zal altijd liggen bij het team. Echter, als de mogelijkheid zich voordoet om tegen elkaar te strijden voor een belangrijke plaats in het kampioenschap, dan wordt er op het circuit bepaald wie er boven wie staat."

Ferrari heeft geen nummer één

Binotto weet dat het hebben van een getalenteerde coureur niet genoeg is om een titelstrijd te winnen. Vooral gekeken naar pechmomenten gedurende een seizoen kan het compleet de verkeerde kant opvallen, door bijvoorbeeld betrouwbaarheidsproblemen of ongelukkige crashes. "Soms gaat het niet alleen over het talent en de vaardigheden van een coureur", vervolgt de Ferrari-teambaas. "Een coureur kan ook gewoon pech hebben, schade oplopen, betrouwbaarheidsproblemen krijgen en crashen. Ik denk niet dat we, vooral niet in zo'n situatie, een nummer één en een nummer twee coureur moeten aanwijzen. Verdere keuzes baseren wij op wat er op het asfalt gebeurt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"