Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari wuift favorietenrol weg: "Geen reden waarom Red Bull en Mercedes niet de favorieten zijn"

Het team van Scuderia Ferrari is volgens velen een van de te kloppen teams tijdens de seizoensopener in Bahrein volgende week. De Italianen, in het verleden vaak razendsnel tijdens de testdagen, leerden al vaker dat snel zijn tijdens de wintertests niets zegt over het daadwerkelijke vormpeil.

Doordat Ferrari in het verleden regelmatig van een koude kermis thuiskwam waagt teambaas Mattia Binotto zich niet aan voorspellingen. Desondanks lijkt het er toch sterk op dat Ferrari een grote stap heeft gezet en zien velen de Italiaanse renstal samen met Red Bull als de grote favoriet. "We kunnen nog geen definitieve conclusies trekken, want het zal nog een paar races duren voor we een beeld krijgen van de pikorde tussen de teams", concludeert Binotto na afloop van de laatste testdag. "Wat we nu wel kunnen zeggen is dat de afgelopen dagen positief voor ons zijn geweest." "We waren goed voorbereid op deze testsessies, wat blijkt uit het feit dat we constant hebben kunnen rijden, zonder noemenswaardige problemen. Hierdoor hebben we meer ronden kunnen rijden dan welk ander team ook. Ons belangrijkste doel was om zoveel mogelijk data te verzamelen om deze compleet nieuwe auto te begrijpen en die te correleren met de gegevens afkomstig uit de fabriek, voornamelijk van de simulator."

Ferrari blij met uitstekende start

De eerste echte krachtmeting staat volgende week zaterdagmiddag op het programma. Dan kunnen de coureurs en teams zich niet meer verschuilen tijdens de kwalificatie op het Bahrain International Circuit. "Het is erg moeilijk te zeggen waar we staan qua prestaties en er is geen reden waarom de koplopers van vorig seizoen (Red Bull en Mercedes, red.) niet opnieuw de favorieten zouden zijn. We zullen proberen de achtervolgende groep voor te blijven, waarvan ik hoop dat ze aan elkaar gewaagd zijn." Binotti heeft wel vertrouwen in de F1-75 van Ferrari: "Onze auto vormt een goede basis om op voort te bouwen en het potentieel ervan te maximaliseren. Dit zal een cruciale rol spelen aangezien de ontwikkeling van de auto tijdens dit lange seizoen zeer belangrijk is." "Het geweldig om te zien dat alle teams de regels op zoveel verschillende manieren interpreteren. We kunnen een heel interessant seizoen verwachten!", voorspelt de Ferrari-teambaas.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap