Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari zet titelaspiraties in de ijskast: "Zit nog een gat tussen ons en de top"

Waarschijnlijk zal Charles Leclerc anders reageren als je het hem vraagt, maar Mattia Binotto zegt dat het hem weinig kan schelen dat de achterstand op Red Bull nu zo groot is.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het kan verkeren. Na afloop van de Grand Prix van Australië, waar Max Verstappen voor de tweede keer in drie races tijd uitviel, zag alles er nog zo rooskleurig uit voor Ferrari. Een vijftal races later is de voorsprong van Charles Leclerc en van Ferrari al lang en breed als sneeuw voor de zon verdwenen.

Sterker nog, Red Bull zou twee races met beide coureurs uit kunnen vallen en pas als Ferrari dan maximaal scoort, verliest het Oostenrijkse team de leiding in het kampioenschap. De achterstand van Leclerc op Verstappen bedraagt ondertussen 34 punten. Als RacingNews365 Ferrari-teambaas Mattia Binotto met die statistieken confronteert, haalt hij zijn schouders op.

"Om eerlijk te zijn kijken we daar niet naar", zegt de Italiaan. "We zijn op onszelf gefocust, om het maximale uit onze raceweekenden te halen en ons te verbeteren. Om aan de top te komen is er nog een gat. De afgelopen race heeft bewezen dat we nog wat problemen hebben en we proberen onszelf te blijven verbeteren. Daar focussen we ons op, race voor race. Pas aan het einde van het seizoen weten we waar we staan."

Veel problemen, winnen geen must

Na de GP van Azerbeidzjan is er een aanzienlijke waslijst met verbeterpunten volgens Binotto. Dat heeft voor nu de prioriteit. Naar de andere teams om zich heen weigert de teambaas van Italië te kijken.

"Mijn enige zorg is op dit moment: waar komen we tekort? We hebben betrouwbaarheidsproblemen gehad, Charles' start was niet perfect, bij de pitstops hadden we wat problemen. Er valt dus nog progressie te boeken, zonder dat we naar de anderen kijken. Die zullen ook hun problemen hebben en niet de beste keuzes hebben gemaakt, maar daar geven we niet om. We focussen ons alleen op onszelf."

De Grand Prix in Montreal aankomend weekend is ondanks alle gebeurtenissen volgens Binotto geen cruciale race. Ferrari hoeft niet per se te winnen, oordeelt hij.

"Ik denk niet dat de GP van Canada een must win is. Nogmaals: we focussen ons race per race om ons potentieel te optimaliseren. De betrouwbaarheid is belangrijk. Om eerste te finishen, zal je eerst moeten finishen. Zo ver zijn we momenteel nog niet", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez