Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari zet vraagtekens bij de wederopstanding van Mercedes

Nadat Mercedes beweert grote stappen te hebben gemaakt in het weekend van de Grand Prix van Spanje, zet Ferrari-teambaas Mattia Binotto zijn vraagtekens bij de daadwerkelijke vooruitgang van de Duitse renstal.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zet zijn vraagtekens bij de vooruitgang die Mercedes beweert te hebben gemaakt na hun prestaties in de Grand Prix van Spanje. George Russell scoorde een podium op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Na een lekke band in ronde 1 wist Lewis Hamilton zich terug te vechten vanaf de laatste positie naar de vijfde plek. Na de race claimde Mercedes-teambaas Toto Wolff over de boardradio dat Hamilton "voor de overwinning zou hebben geracet" als hij geen tijd had verloren bij het laten vervangen de lekke band in de openingsronde. De prestaties van Mercedes hebben de honger aangewakkerd voor een potentiële strijd om het kampioenschap tussen drie teams en zes coureurs.

Mercedes is het "Ferrari van vorig jaar"

Binotto maakt in een interview met Sky Sports F1 echter duidelijk dat Mercedes in 66 rondes 32 seconden achterlag op racewinnaar Max Verstappen. Een achterstand die volgens hem tot 40 seconden had kunnen oplopen als Charles Leclerc geen probleem had gehad met de motor. Die achterstand op de koploper is volgens Binotto gelijk aan die van Ferrari in 2021. Een jaar waarin het Italiaanse team geen overwinning pakte. "Ten eerste zijn de felicitaties aan hen, want ze hebben zich hersteld en ze hebben de snelheid van hun auto verbeterd", gaf Binotto toe. "Ze waren zeven tienden langzamer in de kwalificatie en tijdens de race eindigden ze op 30 seconden of meer van de Red Bull. Het had 40 seconden op Charles kunnen zijn. 40 seconden over 66 rondes is nog steeds zes of zeven tienden per ronde en dat is nog steeds significant. Dat is zoals Ferrari er vorig jaar voor stond."

Binotto haalt het positieve uit DNF Leclerc

Ondertussen zag Binotto een raceoverwinning aan zijn neus voorbij gaan, doordat de betrouwbaarheid opnieuw een rol speelde in de strijd om het wereldkampioenschap van 2022. Dit keer was het Leclerc die zijn eerste DNF van het seizoen achter zijn naam kreeg door een defect aan de motor, waardoor Verstappen voor het eerst dit jaar de leiding in het rijdersklassement overnam. Toch blijft het een positief weekend voor de Italiaanse renstal, aldus Binotto. "We moeten optimistisch blijven en voor het team is het over het algemeen een positief weekend geweest", legt hij uit. "We hadden upgrades doorgevoerd, de auto was snel en het was een fantastische poleposition."

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst