© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA komt met derde DRS-zone tijdens GP Canada

05 jun. 2018 07:15 Rik Alkema 0 reacties
De FIA gaat een derde DRS-zone toevoegen tijdens de Grand Prix van Canada dit weekend. Op de nieuwste lay-out van de baan is te zien dat er tussen bocht zeven en acht een extra DRS-zone is toegevoegd voor komend weekend, waarbij het DRS-detectiepunt net voor bocht vijf ligt.

Drie DRS-zones tijdens GP Canada

Hoewel er op het Circuit Gilles Villeneuve genoeg inhaal mogelijkheden zijn, wil de FIA het aantal inhaalacties graag verhogen. De bestaande DRS-zones op het lange rechte stuk tussen bocht twaalf en dertien en op het start-finish gedeelte waren niet voldoende voor de FIA. 

Daarom is besloten tussen bocht zeven en acht een derde DRS-zone toe te voegen, om de coureurs meer inhaal mogelijkheden te geven.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een circuit een derde DRS-zone krijgt. Ook tijdens de eerste Grand Prix van het jaar in Australië werden drie DRS-zones gebruikt. Dit leidde echter niet tot meer inhaalacties.

FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting denkt dat er dit seizoen en in 2019 nog meer circuits een derde DRS-zone zullen krijgen. Op de lange termijn wil de Formule 1 echter af van het kunstmatig inhalen. 

Formule 1-baas Ross Brawn heeft de vurige wens dat coureurs elkaar weer 'op de huid kunnen zitten' en elkaar weer eerlijk in kunnen halen. Het afschaffen van DRS behoort daarbij zeker tot de mogelijkheden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen