Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

FIA pakt door na verdenkingen van 'vals spel' door Ferrari

De FIA heeft de inschrijvingen geopend voor partijen die met het oog op 2021 een standaard fuel-flow-meter willen ontwikkelen. Voorheen ontwikkelden de teams het veelbesproken item in eigen beheer, maar daar stak de FIA een stokje voor.

Ferrari pitstraat verenigde staten 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Had Ferrari nou gesjoemeld met de fuel-flow-meter of niet? En zo ja, was dat dan gewoon een kwestie van ordinair vals spelen, of doken ze slim in de mazen van wet? Hoe dan ook, de FIA greep in en bepaalde met het oog op 2021 dat de teams niet langer zelf meer hun fuel-flow-meters mogen ontwikkelen.

Inmiddels heeft internationale automobielfederatie de inschrijvingen voor geïnteresseerde partijen om een standaard-sensor te ontwikkelen, geopend. Die sensor moet echter wel aan een paar richtlijnen voldoen.

De sensor mag niet meer dan vijfduizend euro kosten en moet zeker honderd uur mee kunnen gaan. Het onderhoud dat ervoor moet zorgen dat ze nóg eens honderd uur langer mee kunnen gaan, mag per keer niet meer dan tweeduizend pond kosten en in totaal moeten ze vierhonderd uur mee kunnen gaan..Het hele apparaatje mag bovendien niet meer dan 400 gram wegen.

De deadline voor de inschrijvingen ligt op 13 maart, dat is de vrijdag van de Grand Prix van Australië. Midden april wordt vervolgens de knoop doorgehakt. De gekozen partij tekent dan een deal voor drie jaar (2021 t/m 2023).

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'