Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mohammed Ben Sulayem

FIA-president gaat op voor tweede termijn: "Ga de strijd graag aan"

Mohammed Ben Sulayem wil graag aanblijven als president van de FIA. De voormalig rally-coureur is daarbij niet bang voor concurrentie.

Ben Sulayem Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste weken ligt Mohammed Ben Sulayem nogal onder vuur binnen de Formule 1-wereld. De president van de FIA gaf voorafgaand aan het Grand Prix-weekend een inmiddels berucht interview waarin hij opriep tot het verminderen van scheldwoorden. Ook moesten coureurs zich meer bewust zijn van het feit dat zij rolmodellen zijn voor de vele fans. Dat zetten vrij kwaad bloed in de Formule 1-paddock en vrijwel alle coureurs spraken de woorden van Ben Sulayem tegen.

Vooral Max Verstappen liet zich fel uit en tijdens de persconferentie gebruikte hij het woordje 'fucked'. De FIA greep hier meteen hard op in en Verstappen kreeg een taakstraf. Ook daartegen ging Verstappen in protest, want de Nederlander wilde de rest van het weekend eigenlijk niets meer zeggen op de FIA persconferenties. Als tegenprestatie organiseerde Verstappen zelf een 'persconferentie' buiten de perszaal. Het is niet de eerste keer dat de FIA-president controversieel is, maar desondanks wil hij 'gewoon' door.

Recentelijk liet de voormalig rally-coureur al weten dat hij graag door wil als FIA-president, maar in gesprek met Autosport bevestigt hij dat: "Als er iemand is die het tegen me wil opnemen, dan ga ik die strijd graag aan. We hadden het eerder over democratie. Je kan dan natuurlijk niet gaan zeggen: dan wil het wel en dan wil ik het niet. Dus als iemand het tegen me op wil nemen, dan is diegene meer dan welkom."

Ben Sulayem is sinds 2021 de president van de autosportfederatie, toen hij dat jaar Jean Todt opvolgde. Volgens de 62-jarige Emiraat staat de FIA er inmiddels veel beter op, vergeleken met toen hij het stokje overnam van de Fransman: "Honderd procent. En daar zitten veel verschillende kanten aan. We zijn allereerst efficiënter geworden. Plannen worden sneller uitgevoerd. Daarnaast we zijn teruggegaan naar onze eigenlijke missie: het luisteren naar onze leden. Want zonder onze leden, is er geen FIA. Zo simpel is het."

"We hebben de FIA teruggebracht in de plus. En dat hebben we niet gedaan door mensen te ontslaan. Nee, we zijn meer inkomsten gaan genereren, anderen zijn ons eerlijker gaan behandelen en we hebben hervormingen doorgevoerd bij de FIA, die onder andere inhouden dat we dus terug zijn gegaan naar onze eigenlijke missie", zo besluit Ben Sulayem.

Wat vind jij? Verdient Mohammed Ben Sulayem een tweede termijn? Laat het weten in onderstaande poll!

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x