Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mohammed Ben Sulayem

FIA-president haalt uit: "Krijgen alleen bagger over ons heen"

De Formule 1 is de afgelopen tijd wereldwijd flink gegroeid én veranderd. Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, vindt dat de mondiale autosportbond te weinig credits krijgt voor het geleverde werk.

Ben Sulayem Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van een oplossing voor het probleem met track limits tot een nieuwe afdeling voor officials, de FIA heeft recent veel werk verzet om de Formule 1 beter en aantrekkelijker te maken. Maar krijgen ze er wel voldoende waardering voor? FIA-president Mohammed Ben Sulayem vindt van niet en haalt hard uit.

"Nee, we krijgen nooit ergens credits voor", vertelt Ben Sulayem tegenover Autosport. "Dat is onmogelijk. We krijgen alleen maar bagger over ons heen. Als je ernaar kijkt, dan verdient iedereen geld aan de sport, behalve de FIA. En iedereen krijgt credits voor hoe goed het momenteel gaat met de sport, behalve de FIA."

Ben Sulayem legt uit wat hij met de opmerkingen bedoelt. "Het is echt zo. Toen ik aantrad, stonden we 20 miljoen in de min. Hoe dat kon? We hadden natuurlijk net als iedereen onze inkomsten uit de sport, maar kijk eens naar wat de promotor ondertussen heeft verdiend. En dat hebben ze goed gedaan hoor, daar ik kan ik ze alleen maar mee feliciteren, dat ze zo slim zijn geweest om het zo aan te pakken. Om heel eerlijk te zijn heeft Liberty Media fantastisch werk geleverd met de Formule 1. Dus als je me zou vragen of ik dat allemaal ongedaan zou maken, als ik zou kunnen terugreizen in de tijd, dan luidt mijn antwoord: nee, absoluut niet. Maar ik zou er wel voor zorgen dat de FIA op gelijke voet met ze komt te staan."

Complimenten voor Liberty Media, dus, maar Ben Sulayem wil ook graag het belang van de FIA benadrukken. "Liberty Media is een goede promotor, dat zijn ze echt. Als je me zou vragen of er iemand anders is die het net zo goed zou kunnen doen als zij, dan zou ik antwoorden: voor zover ik kan zien, niet. Ik steun ze dan ook bij wat ze doen, de FIA werkt op de best mogelijke manier met ze samen. Maar de regelgeving en het bestuur van de sport vallen onder de FIA. Laat dus iedereen er wat geld aan verdienen. Laat de coureurs plezier hebben, op een veilige manier rijden en geld verdienen. En laat de teams meer geld verdienen, wat ook gebeurt. Maar of de FIA ooit ergens de credits voor zal krijgen? Nee, onmogelijk."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1