Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

FIA-president hint dat Hamilton aan straf zal ontsnappen: 'De regels zijn niet heilig'

Lewis Hamilton is ijzig stil op sociale media. Ook de nieuwe FIA-president kreeg geen gehoor toen hij in contact probeerde te komen met de zevenvoudig Formule 1-kampioen. Mohammed Ben Sulayem lijkt tevens te hinten dat Hamilton geen straf gaat krijgen voor het missen van het FIA-gala.

Hamilton Abu Dhabi 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Terwijl de storm na de Grand Prix van Abu Dhabi nog maar net een beetje was gaan liggen, werd Mohammed Ben Sulayem in Parijs verkozen tot nieuwe FIA-president. De opvolger van Jean Todt wacht de komende jaren een lastige taak.

Een van zijn eerste taken is om ervoor te zorgen dat de manier waarop het Formule 1-seizoen van 2021 is geëindigd, een manier die veel stof op deed waaien, fatsoenlijk wordt afgehandeld.

FIA-president ontvangt nul op rekest van Hamilton

Als onderdeel daarvan hoopte Ben Sulayem in contact te komen met Hamilton, die na afloop van de seizoensfinale het FIA-gala in Parijs aan zich voorbij liet gaan zonder opgaaf van redenen. Dat is tegen de regels.

Sindsdien liet Hamilton niets meer van zich horen op social media en werd het ijzig stil rondom zijn persoon. Ben Sulayem hoopte in gesprek te kunnen met de zevenvoudig kampioen, maar vooralsnog lijkt de Brit daar niet klaar voor.

"Ik heb hem berichten gestuurd", laat de man uit de Verenigde Arabische Emiraten weten aan het Italiaanse Gazetta dello Sport. "Hij is denk ik nog niet klaar om te reageren. Dat nemen we hem niet kwalijk. Ik snap zijn positie als coureur wel."

Straf voor Hamilton?

Gevraagd of er een straf gaat komen voor de Brit, omdat hij wegbleef in Parijs, zegt Ben Sulayem daar nog niet zeker van te zijn. "Ik ben pas twee weken geleden verkozen en ben nog steeds alle gebeurtenissen aan het analyseren. F1 is een dynamische sport en dat moeten wij ook zijn: actief en reactief."

"Wat er in de Internationale Sporting Code staat is niet hetzelfde als in de tien geboden staat. Het is een set aan regels die constant verbeterd moeten worden", aldus de Emiraat, die tot slot zegt zeker te zijn van een terugkeer van Hamilton op de Formule 1-grid. "Hij is een fundamenteel onderdeel van onze sport. In 2022 zal hij op de grid staan. Daar ben ik zeker van", aldus Ben Sulayem.

Ook interessant:

Lewis Hamilton: Van gepest kind naar meervoudig wereldkampioen

Lewis Hamilton kreeg zijn zeven wereldkampioenschappen in de Formule 1 zeker niet als cadeau. De Brit heeft een imposante vroege carrière, waarbij hij te maken kreeg met pesterijen en racisme. Uiteindelijk groeide hij uit tot een van de grootste coureurs aller tijden.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

57 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten