Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-president sluit onderzoek naar Monaco-crash Perez niet uit: "Deins ik niet voor terug"

Is Sergio Perez nu wel of niet opzettelijk gecrasht in de Formule 1 Grand Prix van Monaco? En zo ja, welke gevolgen zouden daar aan moeten kleven? Het zijn allemaal vragen waarover de FIA-president zich direct zou buigen als daar aanleiding voor zou zijn.

Krijgt het slot van de Formule 1 Grand Prix van Brazilië toch nog een staartje voor Red Bull? Doordat Max Verstappen zijn positie niet wilde afstaan aan Sergio Perez werd er volop gespeculeerd over de motivatie van Verstappen. Er werd geopperd dat het te maken had met een crash van Sergio Perez in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco die wel of niet opzettelijk was, waardoor Verstappen een kans op een poleposition-rondje werd ontnomen. De betrokken partijen zwijgen in alle toonaarden over de daadwerkelijk beweegredenen, terwijl Perez ontkent dat hij destijds opzettelijk is gecrasht om Verstappen (en anderen?) een hak te zetten. Echter, de vraag of Perez opzettelijk is gecrasht is gerezen en zal niet zomaar onbeantwoord weer naar de achtergrond verdwijnen. In een vraaggesprek tussen Mohammed Ben Sulayem en onder andere RacingNews365 wordt de FIA-president gevraagd naar dat thema. Zou hij overwegen een onderzoek naar de kwestie in te stellen?

Ben Sulayem verstopt zich niet voor problemen

Als hij eerst uitgebreid uitlegt dat men sowieso een uitgebreide evaluatie loslaat op het uitdelen van straffen in de Formule 1, komt hij tot de kern van de vraag: "Tot op heden heeft nog niemand zich bij ons gemeld met een dergelijk verzoek (en dat gaat de FIA niet op eigen initiatief doen, red.). Maar als er iets te onderzoeken valt, dan zullen we dat niet nalaten. Ik zal je zeggen dat ik er in dat geval niet voor terugdeins om daarin te duiken. Ik zal daar niet voor weglopen." Sterker nog: "Ook als er problemen zijn binnen bijvoorbeeld de FIA zelf, dan zal ik de eerste zijn die vragend zijn hand opsteekt. Want als ik blind zou zijn voor dat soort zaken, dan zullen we ons als sport nooit verbeteren. Dan zullen we nooit groeien. Dus dat is iets dat ik kan garanderen."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024