Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

FIA-president sluit onderzoek naar Monaco-crash Perez niet uit: "Deins ik niet voor terug"

Is Sergio Perez nu wel of niet opzettelijk gecrasht in de Formule 1 Grand Prix van Monaco? En zo ja, welke gevolgen zouden daar aan moeten kleven? Het zijn allemaal vragen waarover de FIA-president zich direct zou buigen als daar aanleiding voor zou zijn.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Krijgt het slot van de Formule 1 Grand Prix van Brazilië toch nog een staartje voor Red Bull? Doordat Max Verstappen zijn positie niet wilde afstaan aan Sergio Perez werd er volop gespeculeerd over de motivatie van Verstappen. Er werd geopperd dat het te maken had met een crash van Sergio Perez in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco die wel of niet opzettelijk was, waardoor Verstappen een kans op een poleposition-rondje werd ontnomen.

De betrokken partijen zwijgen in alle toonaarden over de daadwerkelijk beweegredenen, terwijl Perez ontkent dat hij destijds opzettelijk is gecrasht om Verstappen (en anderen?) een hak te zetten. Echter, de vraag of Perez opzettelijk is gecrasht is gerezen en zal niet zomaar onbeantwoord weer naar de achtergrond verdwijnen. In een vraaggesprek tussen Mohammed Ben Sulayem en onder andere RacingNews365 wordt de FIA-president gevraagd naar dat thema. Zou hij overwegen een onderzoek naar de kwestie in te stellen?

Ben Sulayem verstopt zich niet voor problemen

Als hij eerst uitgebreid uitlegt dat men sowieso een uitgebreide evaluatie loslaat op het uitdelen van straffen in de Formule 1, komt hij tot de kern van de vraag: "Tot op heden heeft nog niemand zich bij ons gemeld met een dergelijk verzoek (en dat gaat de FIA niet op eigen initiatief doen, red.). Maar als er iets te onderzoeken valt, dan zullen we dat niet nalaten. Ik zal je zeggen dat ik er in dat geval niet voor terugdeins om daarin te duiken. Ik zal daar niet voor weglopen."

Sterker nog: "Ook als er problemen zijn binnen bijvoorbeeld de FIA zelf, dan zal ik de eerste zijn die vragend zijn hand opsteekt. Want als ik blind zou zijn voor dat soort zaken, dan zullen we ons als sport nooit verbeteren. Dan zullen we nooit groeien. Dus dat is iets dat ik kan garanderen."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

50 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"