Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA-top samengekomen om misdragingen in wereldwijde autosport de kop in te drukken

De FIA heeft op vrijdagochtend in Frankrijk een topoverleg gehouden om de problemen met fans die zich misdragen in de autosport aan te pakken, zo heeft RacingNews365 vernomen. Het probleem wordt niet alleen in de Formule 1 grondig opgepakt. Ook in de gehele wereldwijde autosport wordt ingegrepen.

Start sprintrace Austria GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na meerdere meldingen van 'fans' in de Formule 1 die zich zouden hebben misdragen is de maat vol bij de FIA. Op vrijdag is de top van het veiligheidsorgaan bijeengekomen om het probleem en de aanpak hiervan te bespreken, zo heeft RacingNews365 vernomen. Er is hier uitgebreid gesproken over de toeschouwers die zich niet kunnen gedragen, zowel op het circuit als op sociale media.

Het doel van de FIA en alle betrokken partijen is duidelijk: het uitroeien van elke vorm van misdraging en grensoverschrijdend gedrag. Niet alleen binnen de Formule 1, maar binnen de gehele mondiale autosport. Ook in andere raceklassen zoals het rallyrijden of het World Endurance Championship ziet men namelijk nog misbruik en ongewenst gedrag.

De FIA-top is bij elkaar gekomen na recente incidenten in Oostenrijk en in Groot-Brittannië. Hier werden meerdere meldingen gemaakt misdragende toeschouwers, boegeroep, grensoverschrijdend gedrag en andere ongewenste incidenten.

Probleem wordt ook op sociale media aangepakt

Niet alleen binnen de hekken van de Formule 1 en de andere raceklassen wil de FIA het probleem hard aanpakken. Ook op sociale media moet ongewenst gedrag de kop in worden gedrukt. Het doel is simpel: er is op geen enkele manier, waar dan ook binnen de autosport, ruimte voor ongewenst gedrag en toeschouwers die zich misdragen.

Wat de precieze maatregelen zijn die de FIA gaat treffen, dat is nog niet duidelijk. Wel is het veiligheidsorgaan vastberaden om het probleem wereldwijd aan te pakken.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken