Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

FIA verwijst protest Alfa Romeo naar prullenbak

Kimi Raikkonen is ook na het protest tegen de straf die hij tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna kreeg nog zonder punten. De FIA wees het protest namelijk af en daarom blijft de uitslag zoals die was.

Raikkonen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Kimi Raikkonen werd twee weken geleden negende op Imola, maar moest zijn punten inleveren door een straf van maar liefst dertig seconden. Hij was in de opwarmronde voor de herstart gespind achter de safety car, waarna hij de twee verloren posities terug had moeten pakken. De reglementen schrijven voor dat wanneer een coureur er niet op tijd in slaagt zijn positie terug in te nemen, hij vanuit de pits moet starten. Bovenop het verlies van twee posities, kreeg hij ook nog dertig seconden aan de broek, wat Alfa Romeo hoogst onrechtvaardig vond.

Alfa Romeo ging in protest door een 'right to review' aan te vragen, wat zoveel betekent als dat de stewards opnieuw naar de zaak moeten kijken, mits de gedupeerde partij tenminste met nieuw bewijs op de proppen komt. Dat had Alfa Romeo gedaan en daarom zijn de FIA en Alfa Romeo in de uren voor de Portugese Grand Prix samen gaan zitten. Het nieuwe bewijs waar de renstal mee kwam heeft echter geen verschil gemaakt. De straf van dertig seconden is blijven staan en Raikkonen blijft puntloos.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"