Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Fisichella lovend over Alonso: "Hij is bedoeld voor een topteam"

Fernando Alonso maakte twee weken geleden bekend dat hij zeker tot en met 2026 bij Aston Martin blijft rijden. Zijn oud-teamgenoot Giancarlo Fisichella spreekt vol lof over de Spanjaard en had hem stiekem graag bij een ander team zien rijden.

Alonso China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella waren in 2005 en 2006 teamgenoten in de Formule 1 bij het team van Renault. Waar de een tweevoudig wereldkampioen werd, moest de ander het doen met slechts twee overwinningen in die twee jaar. Desondanks spreekt Fisichella vol lof over de Spanjaard.

"Als je ziet wat Alonso doet, met zijn ervaring en zijn geweldige snelheid in de kwalificatie, dan is hij bedoeld voor een topteam" vertelt hij aan Mirror Sport. Toen nog niet bekend was dat hij bij zou tekenen bij Aston Martin, zei Fisichella het volgende over de kansen voor 2025 voor Alonso. "Ik weet niet of hij wat opties kan krijgen voor volgend jaar als Hamilton naar Ferrari verhuist. Hij zou in aanmerking moeten komen voor dat Mercedes-zitje. Als ik een teameigenaar was, zou hij zeker bovenaan de lijst staan."

Ook blikt de Italiaan met veel genoegen terug op zijn tijd aan de zijde van Alonso. "Fernando was waarschijnlijk mijn beste teamgenoot en de sterkste in mijn carrière. Hij was een aardige vent, zo slim in de auto, snel en consistent op de racedag. Samen hadden we hele goede seizoenen in 2005 en 2006. We wonnen het kampioenschap met het team en dat was geweldig voor ons."

Fisichella vervolgt: "We zijn nog steeds vrienden en ik vind dat wat hij nu doet gewoon geweldig, gezien zijn leeftijd. Hij pusht zoals hij op zijn 25e of 26e leeftijd deed! Hij deed het vorig jaar geweldig, vooral in het begin van het seizoen toen hij altijd op het podium stond en in de top vier, top vijf stond in de kwalificatie. Hij had een geweldig seizoen", zo sluit hij af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami