Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Floersch succesvol geopereerd, moet nog twee weken in ziekenhuis blijven

De zeventienjarige Formule 3-rijdster die gisteren (zondag) zo ongenadig hard crashte tijdens de Formule 3 World Cup in Macau, is succesvol geopereerd aan haar gebroken wervelkolom. Sophia Floersch liet in een eerder stadium al weten dat ze er weer helemaal bovenop zou komen.

Zeven uur lang duurde de operatie aan de rug van de jongedame, die niet als enige slachtoffer van de weerzinwekkende klap was opgenomen in het hospitaal van de voormalige Portugese kolonie.

Mede-coureur Sho Tsuboi moest met rugklachten naar hetzelfde ziekenhuis, al werd de Japanner op zondagavond ontslagen. Ook een fotograaf, die gewond was geraakt, mocht na een aantal uren het ziekenhuis verlaten. Een tweede fotograaf scheurde zijn lever en moet nog zeker tien dagen blijven liggen. De marshal die zijn kaak brak vanwege rondvliegende brokstukken, mag over vier dagen het ziekenhuis verlaten. Floersch zal zeker nog twee weken moeten revalideren in het hospitaal, alvorens ze weer naar huis mag. Haar teambaas Frits van Amersfoort sprak van een wonder: de Nederlander beleefde na het ongeval van zijn Duitse protégé naar eigen zeggen de twintig 'slechtste' minuten van zijn leven. De Duitse coureur zal naar alle waarschijnlijkheid volledig herstellen: ze heeft geen blijvend letsel overgehouden aan de crash en vertoont bovendien geen signalen die duiden op een verlamming. Al haar vitale organen werken naar behoren en haar ledematen zijn actief.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie