Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Floersch succesvol geopereerd, moet nog twee weken in ziekenhuis blijven

De zeventienjarige Formule 3-rijdster die gisteren (zondag) zo ongenadig hard crashte tijdens de Formule 3 World Cup in Macau, is succesvol geopereerd aan haar gebroken wervelkolom. Sophia Floersch liet in een eerder stadium al weten dat ze er weer helemaal bovenop zou komen.

Zeven uur lang duurde de operatie aan de rug van de jongedame, die niet als enige slachtoffer van de weerzinwekkende klap was opgenomen in het hospitaal van de voormalige Portugese kolonie.

Mede-coureur Sho Tsuboi moest met rugklachten naar hetzelfde ziekenhuis, al werd de Japanner op zondagavond ontslagen. Ook een fotograaf, die gewond was geraakt, mocht na een aantal uren het ziekenhuis verlaten. Een tweede fotograaf scheurde zijn lever en moet nog zeker tien dagen blijven liggen. De marshal die zijn kaak brak vanwege rondvliegende brokstukken, mag over vier dagen het ziekenhuis verlaten.

Floersch zal zeker nog twee weken moeten revalideren in het hospitaal, alvorens ze weer naar huis mag. Haar teambaas Frits van Amersfoort sprak van een wonder: de Nederlander beleefde na het ongeval van zijn Duitse protégé naar eigen zeggen de twintig 'slechtste' minuten van zijn leven.

De Duitse coureur zal naar alle waarschijnlijkheid volledig herstellen: ze heeft geen blijvend letsel overgehouden aan de crash en vertoont bovendien geen signalen die duiden op een verlamming. Al haar vitale organen werken naar behoren en haar ledematen zijn actief.