Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Formule 1-baas houdt nog altijd rekening met een jaar zonder races

Formule 1-opperhoofd Chase Carey houdt er rekening mee dat het jaar 2020 er eentje kan worden zonder Grands Prix. Al voegt hij daar onmiddellijk aan toe dat die kans ook weer niet zo heel groot is. In principe gaat de Amerikaan uit van een seizoen van 15 tot 18 races, dat voor de kerst klaar moet zijn.

In een gesprek met investeerders in de sport heeft Chase Carey, aldus de BBC, aangegeven een scenario van een heel jaar zonder Formule 1-races nog altijd voor mogelijk te houden. Maar tegelijkertijd heeft hij benadrukt dat de kans groot is dat er een volledig kampioenschap kan worden georganiseerd. "We hebben er – hoewel er geen garanties zijn – steeds meer vertrouwen in dat we een 2020-seizoen hebben", aldus Carey tegenover de Britse zender.

Alles wijst er op dat het Formule 1-seizoen zondag 5 juli in Oostenrijk achter gesloten deuren van start gaat, gevolgd door een tweede race in Spielberg op 12 juli. Daarna zou het F1-circus af moeten reizen naar Silverstone, waar mogelijk hetzelfde scenario zal worden gevolgd. Volgens Carey wordt er momenteel gekeken naar circuits die niet op de oorspronkelijke Formule 1-kalender stonden. Al eerder werd bekend dat Hockenheim en Imola mogelijke opties zijn voor Grands Prix zonder publiek. De Formule 1 is er veel aan gelegen dit seizoen nog een wereldkampioenschap op te tuigen. De sport zag de inkomsten over het eerste kwartaal met 84 procent dalen, van 246 naar 39 miljoen dollar.

Carey gaat vooralsnog uit van een reeks Europese races in de maanden juli, augustus en september, gevolgd door Grands Prix in Europa en Azië in het najaar. Het seizoen zou dan worden afgesloten met een trip naar Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Alles bij elkaar een kalender van 15 tot 18 races. Voor de kerst moet het seizoen erop zitten, al is een uitloop naar begin januari 2021 niet uitgesloten. "Het doel is om een paar weken na onze geplande einddatum te stoppen, halverwege december, nog voor de feestdagen."

De Amerikaan zegt er tenslotte rekening mee te houden dat de Europese Grands Prix in beginsel allemaal zonder publiek worden afgewerkt.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"