Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-baas kijkt uit naar Verstappen 'in nieuwe hoedanigheid'

Max Verstappen staat in 2021 in een nieuwe hoedanigheid op de Formule 1-grid. Formule 1-baas Stefano Domenicali kijkt er naar uit te zien hoe hij met die nieuwe situatie zal dealen.

Als Max Verstappen in maart voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein plaatsneemt op de grid doet hij dat voor het eerst in zijn carrière als de F1-wereldkampioen. Dat is een nieuwe rol voor Verstappen en F1-baas Stefano Domenicali is benieuwd hoe de Red Bull-coureur daarmee omgaat. "Elke coureur is uniek", zo begint de Italiaan in gesprek met F1-Insider . "Max is ontzettend gegroeid in de laatste paar jaren. In 2021 reed hij voortdurend op de limiet en ik denk dat de wereldtitel hem toekomt." "Ik kijk er naar uit om hem als regerend wereldkampioen in die nieuwe situatie aan het werk te zien", vervolgt de voormalig voorman van Ferrari: "Hij heeft zijn droom nu waargemaakt, ik ben benieuwd hoe alles in 2022 uitpakt."

Domenicali hoopt op meer tegenstand voor Verstappen

Verstappen trok in een 22 races durend duel met Lewis Hamilton aan het langste eind en Domenicali hoopt dit jaar meer van hetzelfde te zien. Alhoewel... "Ik hoop dat het gevecht een vervolg krijgt, maar ik hoop ook dat anderen zich kunnen mengen in die strijd om de titel." "We hebben op dit moment zoveel jonge en getalenteerde coureurs, het veld is over de hele breedte extreem sterk. De focus ligt nu dan ook op de vraag of de nieuwe Formule 1-auto's meer coureurs in de positie kunnen brengen om voor overwinningen en uiteindelijk het kampioenschap te vechten." En lukt dat niet met die nieuwe regels, zo liet Domenicali reeds optekenen, dan schuwt de FIA het niet om gedurende het seizoen in te grijpen .

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi