Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Formule 1-baas kijkt uit naar Verstappen 'in nieuwe hoedanigheid'

Max Verstappen staat in 2021 in een nieuwe hoedanigheid op de Formule 1-grid. Formule 1-baas Stefano Domenicali kijkt er naar uit te zien hoe hij met die nieuwe situatie zal dealen.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Als Max Verstappen in maart voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein plaatsneemt op de grid doet hij dat voor het eerst in zijn carrière als de F1-wereldkampioen. Dat is een nieuwe rol voor Verstappen en F1-baas Stefano Domenicali is benieuwd hoe de Red Bull-coureur daarmee omgaat.

"Elke coureur is uniek", zo begint de Italiaan in gesprek met F1-Insider. "Max is ontzettend gegroeid in de laatste paar jaren. In 2021 reed hij voortdurend op de limiet en ik denk dat de wereldtitel hem toekomt."

"Ik kijk er naar uit om hem als regerend wereldkampioen in die nieuwe situatie aan het werk te zien", vervolgt de voormalig voorman van Ferrari: "Hij heeft zijn droom nu waargemaakt, ik ben benieuwd hoe alles in 2022 uitpakt."

Domenicali hoopt op meer tegenstand voor Verstappen

Verstappen trok in een 22 races durend duel met Lewis Hamilton aan het langste eind en Domenicali hoopt dit jaar meer van hetzelfde te zien. Alhoewel... "Ik hoop dat het gevecht een vervolg krijgt, maar ik hoop ook dat anderen zich kunnen mengen in die strijd om de titel."

"We hebben op dit moment zoveel jonge en getalenteerde coureurs, het veld is over de hele breedte extreem sterk. De focus ligt nu dan ook op de vraag of de nieuwe Formule 1-auto's meer coureurs in de positie kunnen brengen om voor overwinningen en uiteindelijk het kampioenschap te vechten."

En lukt dat niet met die nieuwe regels, zo liet Domenicali reeds optekenen, dan schuwt de FIA het niet om gedurende het seizoen in te grijpen.

Ook interessant:

Formule 1-2022: Tien dingen die jij moet weten over de nieuwe auto's

De Formule 1-bolides zullen er door nieuwe technische reglementen volgend jaar heel anders uit gaan zien. RacingNews365 zet de belangrijkste veranderingen aan de toekomstige F1-auto's voor jou op een rijtje.

8 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"