Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 nov
usa

GP Las Vegas

Las Vegas Street Circuit
  • Eerste vrije training VT1 22 nov 2024 -
  • Tweede vrije training VT2 22 nov 2024 -
  • Derde vrije training VT3 23 nov 2024 -
  • Kwalificatie Quali 23 nov 2024 -
  • Race Race 24 nov 2024 -

De F1 Las Vegas Grand Prix staat sinds 2023 op de Formule 1-kalender. De Amerikaanse F1-bazen wilden in eigen land snel uitbreiden en natuurlijk kan een race door de straten van de gokstad in Nevada dan niet misstaan. Het F1 Las Vegas Street Circuit is in 2024 wederom het decor van de GP van Las Vegas.

Statistieken

Eerste GP 2023
Ronden 50
Lengte circuit 6,120 kilometer
Snelste raceronde 1:35.490
Winnaar 2023 Max Verstappen
Tweede 2023 Charles Leclerc
Derde 2023 Sergio Perez

Winnaars

Winnaar 2023 Max Verstappen

F1 Las Vegas GP 2024 | Circuit, tijden & schema

Na twee races op de parkeerplaats van het befaamde Caesars Palace in 1981 en 1982 zullen de Formule 1-bolides in 2024 voor de tweede keer te zien zijn op de beroemde strip in Las Vegas, waar de Grand Prix van Las Vegas in november plaats zal vinden.

F1 Las Vegas circuit

Het stratencircuit in Las Vegas is een circuit waar niet iedereen even warm van wordt, maar volgens de F1-bazen kon een race in Las Vegas niet ontbreken. In het weekend voor de bekendste Amerikaanse nationale feestdag Thanksgiving strijkt het Formule 1-circus neer in de gokstad.

Het wordt een race die laat in de avond wordt verreden, op zaterdagavond in Amerika, tussen alle lichtjes en tierelantijntjes op de strip in Las Vegas. Dat betekent dat het in de vroege Nederlandse uurtjes op zondag te zien zal zijn.

Het stratencircuit zal ruim 6 kilometer lang worden met topsnelheden van zo'n 342 kilometer per uur op het lange, rechte stuk over de strip. Het circuit heeft lange rechte stukken, snelle bochten, maar ook langzamere chicanes. Voor ieder wat wils!

Wanneer begint de F1 Grand Prix van Las Vegas?

Dit jaar vindt de F1 Las Vegas GP plaats in het weekend van 21 tot en met 23 november. Het is de voorlaatste Formule 1 Grand Prix op de F1 kalender van 2024. Vrijdagochtend heel vroeg Nederlandse tijd vinden de vrije trainingen plaats in Las Vegas. Op zaterdagochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd is de kwalificatie in Las Vegas.

F1 Las Vegas GP 2024 | Circuit, tijden & schema © Red Bull Content Pool / Getty Images

De F1 Las Vegas Grand Prix van 2023

Van confrontaties op de lange rechte stukken tot aanrakingen: de Grand Prix van Las Vegas had het allemaal. Max Verstappen pakte onmiddellijk de leiding van Charles Leclerc, maar dat ging niet onbestraft, aangezien hij een straf kreeg. Achterin het veld ging het ook meteen mis bij verschillende coureurs, met Lando Norris als grootste slachtoffer na een stevige crash. Ondertussen slaagde Leclerc er aan het einde van de eerste stint in om Verstappen weer in te halen.

Na zijn pitstop kwam de Nederlander achter George Russell de baan op. Tijdens een inhaalpoging raakten ze elkaar, wat resulteerde in een tweede safety car en het volledig door elkaar schudden van het veld. Uiteindelijk streden Verstappen, Leclerc en Sergio Perez om de overwinning. Verstappen kwam als winnaar uit de bus, terwijl Leclerc in de laatste ronde met een prachtige inhaalactie Perez voorbijging voor de tweede plaats. Het was de achttiende overwinning van het seizoen voor Verstappen.

Hoe laat begint de F1 Las Vegas Grand Prix?

Dit seizoen zal de eerste Formule 1-race in Las Vegas worden verreden sinds de jaren '80. Deze vindt lokaal op zaterdagavond 22 november plaats, maar in Nederland begint de race daardoor om 07:00 uur op de zondagochtend op 23 november! De race is live te volgen via de liveblog van RacingNews365 en op TV via Viaplay.

Bekijk het onderstaande schema voor alle F1 tijden tijdens de GP van Las Vegas.

Tijdschema GP Las Vegas

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 22 november -
Tweede vrije training vrijdag 22 november -
Derde vrije training zaterdag 23 november -
Kwalificatie zaterdag 23 november -
Race zondag 24 november -

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi