© Red Bull Contentpool

Coureurs

Daniil Kvyat Rusland

  • Team: Toro Rosso
  • Helm: Daniil Kvyat - 26
  • Startnummer: 26
Daniil Kvyat is Formule 1 coureur bij het team van Scuderia Toro Rosso. De talentvolle Rus debuteerde in 2014 bij het team en promoveerde al na een seizoen naar Red Bull Racing. Na een teleurstellend begin van het seizoen 2016 werd hij daar vervangen door Max Verstappen.

Torpedo Kvyat op de schopstoel bij Toro Rosso

Daniil Kvyat is een Russische Formule 1 coureur uit de talentenpool van Red Bull. Na successen in de Formule Renault en GP3 werd hij opgepikt door Red Bull. Dat liet hem in 2013 een jaar als testcoureur rijpen om hem in 2014 onder te brengen bij het juniorteam van Scuderia Toro Rosso.

Als teamgenoot van Jean-Eric Vergne wist Kvyat acht punten te halen en eindige daarmee als vijftiende in het WK. Doordat Sebastian Vettel vertrok bij Red Bull Racing kwam er een positie vrij. Vroeger dan gepland kreeg Daniil zijn promotie en werd hij in 2015 de teamgenoot van Daniel Ricciardo.

Goede start voor Kvyat bij Red Bull

In zijn eerste seizoen bij Red Bull wist Kvyat prima partij te bieden aan Daniel Ricciardo. Hij behaalde 95 punten en eindigde op een zeven positie in het WK. Zijn beste resultaat was een tweede plaats bij de GP van Hongarije.

Red Bull hield voor 2016 vast aan het rijdersduo Kvyat en Ricciardo, maar dat seizoen verliep aanmerkelijk minder voor Daniil. Na diverse incidenten tijdens de eerste vier races greep Red Bull in. Het promoveerde Max Verstappen van Toro Rosso en bracht Kvyat onder bij Toro Rosso.

Een zeer matig en moeizaam seizoen volgde, maar desondanks hield Red Bull vertrouwen in de jongeling. In 2016 veegde Carlos Sainz de vloer aan met zijn teamgenoot, maar in 2017 moest het anders gaan.

Daniil Kvyat kreeg van Red Bull een nieuwe kans in 2017
© Red Bull Contentpool

Vol goede moed en met hernieuwd zelfvertrouwen begon Kvyat aan het seizoen 2017. Een succes werd het wederom niet. Kvyat was diverse malen betrokken bij incidenten in de eerste ronden van de race. Zo reed hij in Oostenrijk Fernando Alonso en Max Verstappen uit de race.

In Engeland was teamgenoot Carlos Sainz het slachtoffer tot grote woede van de teamleiding die beide coureurs uit zag vallen. Het geduld van Red Bull was definitief op na de GP van SIngapore waarin Kvyat crashte. Voor de GP van Maleisië werd bekend dat Pierre Gasly de Russische coureur zou vervangen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen