Kevin Magnussen Denemarken

  • Team: Haas
  • Helm: Kevin Magnussen - 20
  • Startnummer: 20
De Deense Formule 1 coureur Kevin Magnussen komt in 2017 en 2018 uit voor het Formule 1 team van Haas F1. Bij de subtopper hoopt Magnussen zichzelf verder te ontwikkelen en zijn belofte als groot talent in te lossen.

Kevin Magnussen: Het zwarte schaap van de paddock

De carriere van Kevin Magnussen is er een met pieken en dalen. Als jong talent werd hij opgepikt door het F1-team van McLaren. Dat gaf hem in 2014 de kans om zijn debuut te maken. Na een podiumplaats in zijn eerste Grand Prix volgde een moeizaam seizoen. McLaren nam eind 2014 al afscheid van het talent die na een jaar afwezigheid in 2016 zijn comeback maakte in de F1.

Kevin Magnussen imponeert op weg naar de F1

Magnussen legde de traditionele weg richting de Formule 1 af. In de Formule Renault 2.0 werd hij tweede en in de Formule 3 eindigde hij eveneens als tweede.

Daarna volgde de overstap naar de Formule Renault 3.5 waarin hij in zijn tweede seizoen de titel behaalde. Het F1-team van McLaren had de talentvolle Deen al toegevoegd aan het Young Driver Program.

Moeizaam debuutjaar voor Kevin Magnussen

Een droomdebuut bij McLaren beleefde Magnussen in 2014. In zijn eerste Grand Prix finishte hij als tweede, maar later in het seizoen ging hij gebukt onder de hoge verwachtingen. De ervaren teamgenoot Jenson Button was de constantere en Magnussen wist slechts sporadisch zijn teamgenoot te snel af te zijn.

Met een elfde positie in het WK met 55 punten kende Magnussen een redelijk debuutseizoen. Lange tijd hield McLaren hem in spanning voor het stoeltje voor 2015. Met de komst van Fernando Alonso moest het team kiezen tussen Button en Magnussen. Uiteindelijk koos McLaren voor Button, waardoor de Deen werkloos thuis kwam te zitten.

Kevin Magnussen krijgt een nieuwe kans bij het team van Haas F1
© Haas F1

Tweede kans bij Renault

Na een jaar afwezigheid knokt Kevin Magnussen zichzelf alweer terug in de Formule 1. Bij het teruggekeerde fabrieksteam van Renault moet hij de strijd aangaan met Jolyon Palmer. In de eerste helft van het seizoen is de Deen duidelijk de beter, maar is de Renault te langzaam om regelmatig punten te scoren.

De tweede seizoenshelft verloopt rommelig en Palmer weet steeds vaker zijn teamgenoot te verslaan. Het botert daarnaast ook niet tussen de teamleiding en Magnussen, waardoor hij wederom na een seizoen moet vertrekken.

Haas F1: De laatste kans voor Magnussen

In 2017 is het team van Haas F1 de reddingsboei voor de carrière van Magnussen. Bij het Amerikaanse team moet de Deen de concurrentiestrijd aangaan met Romain Grosjean. Beide coureurs kennen in 2017 een wisselvallig seizoen, dat past bij het team van Haas.

Voor Magnussen wordt 2018 een belangrijk seizoen. Hij moet laten zien dat hij zijn Formule 1 stoeltje verdient. Hij is niet geliefd in de paddock en heeft vaak ruzie met andere coureurs. Met de invloed van Ferrari bij het team is zijn stoeltje niet vanzelfsprekend. Het Italiaanse team kan namelijk druk uitoefenen en Kvyat of Giovinazzi in de Haas plaatsen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen