Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Formule 1-teams reageren op overlijden Hubert

Het overlijden van Formule 2-coureur Anthoine Hubert zorgt voor veel verdriet binnen de racewereld. Niet alleen in de juniorklasse waarin de Fransman reed, maar ook in de Formule 1 wordt er gerouwd om het gemis van de veel te jong overleden Hubert.

Hubert
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formule 2

Het komt tegenwoordig zelden nog voor dat er op de hoogste raceniveaus een coureur overlijdt. De veiligheidsstandaarden zijn vandaag de dag dusdanig hoog dat grote crashes vaak met een sisser aflopen, maar zaterdag werd de gehele racewereld door het overlijden van Anthoine Hubert wreed wakkergeschud, zo vertelt Christian Horner.

"De tragische dood van Hubert herinnert ons eraan hoe wreed motorsport, de sport waar we zoveel van houden, soms kan zijn. In zijn rookie-seizoen toonde Anthoine dat hij het in zich had om een grote ster in de motorsportwereld te worden. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, Renault, en het BWT Arden team.

Ook binnen het Racing Point team, die net als het team van Hubert dezelfde hoofdsponsor heeft en daarom beide in het roze rondrijden, sloeg het nieuws in als een bom: "Het is nagenoeg onmogelijk om op momenten als deze de juiste woorden te vinden, maar we zijn allemaal kapot van het tragische nieuws. Anthoine was een prachtig persoon en een groot racetalent. Onze condoleances aan zijn vrienden, familie en supporters", aldus Otmar Szafnauer, teambaas van Racing Point.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto had zaterdagavond eveneens de grootste moeite om de juiste woorden te vinden: "Op vreselijke momenten als deze zijn er geen juiste woorden te vinden. Het onderschrijft eens te meer dat de autosport een gevaarlijke sport is en dat we ons in moeten blijven zetten voor een nóg veiligere autosport."

Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, was kapot van het trieste nieuws dat hem zaterdagavond ter oren kwam: "De autosportwereld is vandaag opgeschud door het tragische nieuws over het overlijden van Anthoine Hubert. Dit is een triest moment voor de gehele motorsportfamilie. Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden van de Fransman."

Via sociale media kwamen uit de hele autosportwereld eveneens veel steunbetuigingen en condoleances binnen voor de familie en vrienden van Anthoine Hubert. De Fransman werd slechts 22 jaar oud.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten