Mercedes AMG F1 Duitsland

  • Mercedes
Het Formule 1 team van Mercedes domineert de koningsklasse van de autosport sinds enkele jaren. De Duitsers wisten van 2014 tot en met 2017 alle wereldtitels te winnen bij de coureurs en constructeurs.

Mercedes de dominante factor in de Formule 1

In 2018 verschijnen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aan de start voor het Duitse team. De wereldtitel is ook dit jaar weer het doel.

De rijke historie van Mercedes

In de jaren 50 zien we het Duitse team voor het eerst in actie in de Formule 1. Met de opvallende zilveren kleuren, Silberpfeil genoemd, domineert het team de F1. Legende Juan Manuel Fangio wint bijna iedere race waarin hij deelneemt.

Het Duitse team trekt zich uiteindelijk terug uit de F1 en richt zich op diverse andere klassen. Wel is Mercedes vaak terug te vinden in de koningsklasse en behaalt wederom grote successen. Het team van McLaren rijdt lange tijd met de zilveren kleur in de periode dat zij met de Duitse krachtbonnen halen. Nog vers in het geheugen staan de wereldtitels van Mika Hakkinen in 1998 en 1999 en de titel van Lewis Hamilton in 2007.

Mercedes domineerde de afgelopen drie seizoenen en won alle hoofdprijzen
© Mercedes AMG F1

De terugkeer van Mercedes in de Formule 1

In 2010 zien we het Duitse team terug in de F1. Voor een ambitieus project kiest het voor een volledig Duitse line-up. De grootste stunt is dat Michael Schumacher na drie jaar afwezigheid zijn comeback in de sport maakt. Naast hem rijdt de jonge Nico Rosberg. Als hoofd van het team heeft Ross Brawn de touwtjes in handen samen met Toto Wolff.

Schumacher weet helaas de successen van voorheen niet te evenaren en staat slechts één keer op het podium. Eind 2012 stopt hij met de F1 en wordt zijn positie overgenomen door Lewis Hamilton.

Totale dominantie van Mercedes

Door de verandering van de Formule 1 regels eind 2013 verandert de wereld compleet. Mercedes heet een gigantisch sterke motor ontwikkeld. Zelfs vijf jaar later komt de concurrentie nog niet in de buurt van de hybride V6-motor.

Ross Brawn neemt na onenigheid met Wolff en Lauda afscheid van het team en ziet prompt de door hem ontwikkelde auto kampioen worden in 2014. Het is het begin van een dominantie die vier seizoenen duur. Hamilton wint drie wereldtitels en Rosberg een. De relatie tussen beide coureur komt onder druk te staan en in Spanje 2016 komt het tot de eerste grote crash tussen beide kemphanen. 

Eind 2016 neem Rosberg plotseling het besluit om te stoppen met de Formule 1. Aanleiding hiervoor is de erg gespannen relatie met teamgenoot Hamilton en het bereiken van het ultieme doel: Wereldkampioen worden. 

© Mercedes AMG F1

Nieuw tijdperk

Na het vertrek van Nico Rosberg in december 2016 moet het team plotseling op zoek naar een nieuwe coureur. Hierbij komen ze uit bij Valtteri Bottas. De Fin krijgt voor het eerst zijn kans bij een topteam. Hij krijgt een éénjarig contract aangeboden om zich te bewijzen ten opzichte van Lewis Hamilton. Bottas kent een wisselvallig jaar. Hij wint drie races en eindigt derde in het wereldkampioenschap. Samen met Lewis Hamilton wint de Fin de twee wereldtitels voor het team uit Brackley. 

Bottas krijgt een contractverlening voor één jaar en Mercedes kiest voor dezelfde drivers line-up in 2018. Hamilton en Bottas werken probleemloos samen en zorgen voor een positieve sfeer in het team. Dit jaar hoopt het team voor de vijfde keer op rij beide titels te pakken. Volgens de bookmakers is de Duitse renstal in ieder geval topfavoriet.

Rosberg en Hamilton crashen in Spanje

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen