Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1

Formule 1 verklaart nieuwe, afwijkende GP-kalender

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, en Mohammed Ben Sulayem, de FIA-president, hebben op de kalender voor 2025 gereageerd. Ze leggen uit waarom de kalender iets afwijkt ten opzichte van 2024.

Verstappen start Australia 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1 presenteerde vrijdag de kalender voor 2025. Er worden opnieuw 24 races afgewerkt, met de Grand Prix van Australië als opener. Dat heeft een duidelijke reden, want de Ramadan vindt in maart plaats, waardoor de Grand Prix van Bahrein en Saoedi-Arabië naar april zijn verplaatst. Toch staat duurzaamheid ook centraal, vertelt Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, in een persbericht.

"De Formule 1-kalender voor 2025 is een verdere illustratie van onze gezamenlijke missie om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen door evenementen per regio te organiseren", stelt Ben Sulayem. "Hoewel onze focus ligt op de algehele stabiliteit van de Formule 1, hebben we ook een plicht tegenover het milieu en de gezondheid en het welzijn van het reizende personeel. De FOM, onder leiding van Stefano Domenicali, heeft een kalender samengesteld met een goede mix van traditionele circuits en moderne locaties."

Domenicali reageert verheugd op de kalender. "2025 wordt een speciaal jaar, omdat we de 75e verjaardag van de Formule 1 vieren. Het is die erfenis en ervaring die ons in staat stelt om zo'n sterke kalender af te leveren. Opnieuw bezoeken we 24 ongelofelijke locaties over de hele wereld, waar we geweldige races, gastvrijheid en entertainment bieden. De fans zullen daar van genieten. We zijn de FIA, onze promotors en partners in gaststeden dankbaar voor hun betrokkenheid en steun bij het realiseren van dit schema en het veiligstellen van wat weer een fantastisch jaar belooft te worden voor de Formule 1."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez