Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule E

Formule E-race China afgelast vanwege Coronavirus

De 2020-editie van de Formule E-race in Sanya, China, is voorlopig uitgesteld vanwege het Coronavirus.

De vries vandoorne formule e mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-Benz EQ

Op 21 maart stond oorspronkelijk de Formule E-prix van Sanya op het programma op het Chinese eiland Hainan, maar vanwege de uitbraak van het Coronavirus, waar wereldwijd en vooral in China inmiddels meer dan tienduizend mensen mee zijn besmet, voelt de FIA zich genoodzaakt om de race uit te stellen.

"Met de kennis die we hebben over de spreiding van het Coronavirus hebben we in samenspraak met de lokale overheden, de Formule E besloten en de Chinese autosportbond besloten om op 21 maart niet te racen in Sanya."

"Vanwege de toenemende zorgen over het virus en het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie de ontstane situatie heeft uitgeroepen tot een internationale noodsituatie, hebben wij besloten deze maatregel te nemen."

"We staan veelvuldig in contact met de lokale overheden om zo de situatie te kunnen blijven monitoren. Alle partijen zullen zich beraden over een eventuele nieuwe datum voor de E-prix mocht de situatie zich verbeteren", aldus het statement van de FIA.

Mocht er geen nieuwe datum kunnen worden gevonden, dan bestaat de mogelijkheid dat de Formule E besluit om een tweede race te houden in New York, in juli, waar er al één op de planning stond.

Of en welke gevolgen dit heeft voor de Formule 1-Grand Prix van China, is nog niet bekend. De Chinese GP staat op 19 april op de racekalender.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"