Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Forse salarisverhoging voor Perez bij nieuw Red Bull-miljoenencontract

Sergio Perez heeft bij zijn contractverlenging een salarisverhoging gekregen van Red Bull. De teamgenoot van Max Verstappen zal 10 miljoen dollar per jaar gaan verdienen, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Wat is het F1-salaris van Perez bij Red Bull

Sergio Perez krijgt een salarisverhoging van Red Bull na het tekenen van zijn nieuwe Formule 1-contract. Twee dagen na het winnen van de Grand Prix van Monaco werd zijn contractverlenging bij de Oostenrijkse renstal bekendgemaakt. RacingNews365 heeft vernomen dat de Mexicaan 10 miljoen dollar per jaar gaat verdienen. De komende twee seizoenen zal Perez naast Max Verstappen blijven rijden. Het contract, wat afliep na het huidige seizoen, is verlengd tot eind 2024. Perez verdiende hiervoor 8 miljoen dollar, waardoor hij dus een salarisverhoging van twee miljoen (25%) heeft gekregen bij zijn nieuwe contract. Check hier het overzicht met de salarissen van alle Formule 1-coureurs in 2022 .

Contractonderhandelingen Perez en Red Bull al vroeg begonnen

De onderhandelingen tussen Perez en Red Bull zijn al eerder dit Formule 1-seizoen begonnen, rond de Grand Prix van Bahrein. De Mexicaan was al voor het Grand Prix-weekend van Monaco zo goed als zeker van een verlenging, maar de puntjes werden in Monte Carlo pas op de i gezet. Perez liet voor de podiumceremonie in Monte Carlo al doorschemeren dat hij een contractverlenging op zak had. De camera's legden het moment vast toen hij teambaas Christian Horner vertelde 'te vroeg te hebben bijgetekend'.

Perez enige Latijns-Amerikaanse coureur

Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, zal blij zijn met Perez en zijn langere verblijf bij Red Bull. Hij is als enige Latijns-Amerikaanse coureur zeer bekend op het westelijk halfrond. In 2023 worden er maar liefst zes races verreden op het westelijk halfrond. Drie races in de Verenigde Staten en races in Canada, Brazilië en natuurlijk Mexico.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi