Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Frijns beroofd van nieuwe puntenscore: "Ontzettend teleurgesteld"

Na een knappe tweede plaats in de straten van Marrakesh en een geërfd podium na de ePrix van Hong Kong reisde Robin Frijns met een goed gevoel af naar het eiland Hainan, dat voor de Chinees-Vietnamese kust is gelegen. Aldaar kwam de Limburger in actie op het stratencircuit nabij Sanya, waar de zesde Formule E-race werd gehouden.

Na wederom een lastige kwalificatiesessie af te hebben gewerkt mocht Frijns vanaf een twaalfde plek vertrekken, iets wat in praktijk een elfde plek betekende aangezien nummer zes Sebastien Buemi vanuit de pitstraat vertrok. Op het listige Haitang Bay Circuit werkte de Nederlandse Envision Virgin-coureur zich in rap tempo naar voren.

Kort voor het einde van de uiteindelijk door Jean-Eric Vergne gewonnen wedstrijd leek Frijns aan de haal te gaan met een zevende plaats en de daarvoor bestemde zes WK-punten, iets wat zijn positie in de tussenstand ten goede zou komen. In een duel met enkelvoudig FE-kampioen Lucas di Grassi werd Frijns echter van de baan gekegeld door Buemi, die vanuit de pit een geweldige inhaalslag had gemaakt.

"Pff, een ontzettend frustrerende wedstrijd", sprak Frijns naderhand. "Ik begon vanaf de twaalfde startplaats en werkte hard om in een puntenpositie terecht te komen. De rode vlag maakte het geheel nog ietsje lastiger. Het is ontzettend zonde om vervolgens uit te vallen, zonder daar zelf schuld aan te hebben. Desondanks zijn er veel positieve punten waar we op terug kunnen vallen. Als we de kwalificatiepace nog iets beter voor elkaar krijgen, zie ik geen reden waarom we niet vooraan mee kunnen strijden."

Na zes van de dertien wedstrijden die in het vijfde seizoen op het programma staan beschikt Frijns over 43 punten, wat hem een achtste plek in de tussenstand oplevert. Ondanks het nulresultaat van vandaag (zaterdag) is het gat naar koploper Antonio Felix da Costa te verwaarlozen: de Nederlander staat slechts negentien punten achter zijn voormalige teammaat. Een zege tijdens de volgende ePrix, die over drie weken in de straten van Rome plaatsvindt, zou Frijns in theorie dus aan de kampioenschapsleiding kunnen helpen.

Zoals gezegd won regerend kampioen Vergne de ePrix van Sanya. FE-nieuweling Oliver Rowland fleurde zijn debuutseizoen op met een eerste podiumplaats, terwijl Felix da Costa de WK-leiding van Sam Bird overnam dankzij een derde plek.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf