Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Frustratie neemt toe bij Mercedes: "Ik ben boos!"

Al twee jaar lang loopt Mercedes achter de feiten aan. Ook op Imola kwam het team van Toto Wolff niet in de buurt van de podiumplekken. En hoewel Wolff de moed erin houdt, ergert hij zich ook aan de matige prestaties van zijn team.

Wolff Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zo af en toe een podiumplek, naast de eenmalige uitschieter van George Russell in de GP van Brazilië in 2022. Dat is waar Mercedes het de afgelopen jaren mee moest doen. Het team van coureurs Lewis Hamilton en Russell loopt telkens achter de feiten aan en dit jaar lijkt het gat nog groter te zijn geworden. In de eerste zes races was een vijfde plek bij de seizoensopener in Bahrein het beste resultaat. Ook dit weekend in de GP van Emilia-Romagna kwam Mercedes er niet aan te pas. 

Er kon bij Wolff dan ook geen lachje af toen hij na de race de media, waaronder RacingNews365, te woord stond. "Een goede wagen is er een waarbij je weet welke ontwikkelingsrichting je moet inslaan en waarvan je denkt dat je daarmee de beste prestaties kunt halen. De afgelopen jaren gaat het heen en weer en vallen we soms ook terug. Ik denk dat er een fundamenteel ding is dat we niet hebben opgemerkt, toen we dat wel hadden moeten doen."

Volgens Wolff gaat het nu wel iets beter, maar nog altijd niet van harte. "Op dit moment is er meer vertrouwen. We weten waar we naartoe willen en dat is het voordeel dat we nu hebben ten opzichte van de afgelopen twee jaar. Maar dat gezegd hebbende, is er niets in deze sport vanzelfsprekend. We staan waar we staan en het is gewoon niet goed genoeg. Je kunt het aan mijn stem horen, ik ben boos en moet het gewoon beter doen."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap