Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Domenicali wil sprintraces invoeren in de Formule 1

Nieuwbakken F1-baas Stefano Domenicali ziet heil in sprintraces in de Formule 1 en wil ze als dat even mogelijk is dit seizoen al invoeren.

Bahrein start 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Om de Formule 1 spectaculairder te maken kwamen de laatste jaren reverse-grid-races op de zaterdag ter sprake, maar iedere keer werd het idee afgeschoten. Domenicali is er vrij duidelijk tegenover RacingNews365 "Nee, reverse-grid gaan we niet doen."

De F1-baas kijkt echter wel naar alternatieven om de Formule 1 te verbeteren. "Ik denk dat het belangrijk is om te kijken naar ideeën die het racen aantrekkelijker of interessanter maken. We hoeven de traditionele manier van racen niet te verliezen. Ik denk dat we daar onze vingers aan hebben gebrand toen we de kwalificatie constant veranderden."

Maar het is goed mogelijk dat we al dit jaar de eerste sprintraces (zonder de grid om te draaien) op zaterdag gaan zien, in plaats van de traditionele kwalificatie. "We kijken naar de zogenoemde sprintraces en die zouden we dit jaar al uit kunnen proberen. We praten daarover met de teams. Dit is het enige interessante idee", aldus Domenicali.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

10 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'