Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly dolblij: "Want anders was ik twee weken lang pissig geweest"

Pierre Gasly kende een raceweekend met twee gezichten. Een dramatische kwalificatie werd opgevolgd door een zeer goede race. Hij haalt opgelucht adem, want anders was hij de komende tijd een boze Fransman geweest.

Gasly Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op zaterdag ging het voor Pierre Gasly helemaal mis in de kwalificatie. Hij vloog er in Q1 uit, nadat zijn ronde net te langzaam was. Tot overmaat van ramp bleek hij de track limits overschreden te hebben, waardoor hij de Grand Prix van Bahrein helemaal achteraan moest starten.

Op zondag maakte hij die slechte kwalificatie echter meer dan goed. Hij reed van P20 naar P9 en pakte zo meteen zijn eerste punten voor zijn nieuwe werkgever Alpine. Na afloop verscheen hij dan ook met een enorme glimlach op het gezicht voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

"Ja, ik ben heel opgelucht", glundert hij. "Het was belangrijk om mijn avontuur bij Alpine op de juiste manier te beginnen. We hebben ons heel goed hersteld met deze puntenfinish. Wetende waar we gestart zijn, is dat heel positief. Ik wist dat we veel meer pace hadden dan we op zaterdag lieten zien. Toen lukte het niet, maar het was belangrijk om dat op zondag recht te zetten."

En dat lukte. De Fransman had het naar zijn zin. "Ik heb veel plezier gehad. Dit zijn van die soort races waarin er van alles gebeurt, je kalm moet blijven en op het juiste moment moet pushen of juist je banden moet managen. Het was een geweldige start van het jaar en het geeft ons hoop voor de toekomst."

Pissig

Voor Gasly was dit de enige manier om zijn zwaar tegenvallende kwalificatie goed te maken. Wat ging daar eigenlijk mis? "Ik was zo boos op zaterdagavond", zucht hij. "Ik dacht: 'ik moet op zondag punten pakken, anders ben ik de volgende twee weken pissig'."

"De set-up voor de kwalificatie was misschien wat te agressief en daarin ben ik een stap te ver gegaan. Een fout in mijn laatste ronde zorgde er bovendien voor dat ik Q2 miste. Het is zo spannend in het middenveld dat je meteen de prijs betaalt als het fout gaat."

In de race maakte hij dat dus meer dan goed. P9 was bijna het maximaal haalbare. "We wisten dat de top vier niet in zicht was, zelfs als we wel goed zouden hebben gekwalificeerd. De negende plek zou dus ook met een goede kwalificatie ongeveer de plek zijn geweest waar we waren gefinisht. Met een betere kwalificatie had ik Bottas kunnen hebben, dat is het enige", zo doelt hij op de achtste plaats van de Fin.

"Dit was het best mogelijke herstel vanaf P20. Race na race gaan we samen met het team meer leren, begrijpen we de auto beter en dus is dit een goede basis voor de rest van het seizoen."

Nieuw team

Het was de eerste race met Alpine en daarin ging het dus uiteindelijk heel goed. Zo vanzelfsprekend is dat echter niet, benadrukt Gasly, wijzend op de voor hem totaal nieuwe omgeving.

"Een eerste race met een team is altijd lastig. Ik ben nog niet zo comfortabel en je hebt nog niet alle kennis. Het was dan ook belangrijk om een goed begin te hebben en ik ben blij met de manier waarop het tot nu toe gaat. Zoals ik al zei: dit is een goede basis. We weten wat beter moet."

"De kwalificatie was een uitzondering: de rest ging dit weekend goed. Het was belangrijk om ons zo goed te herstellen tijdens de race. Ik kijk uit naar de volgende Grand Prix!"

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez