Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly geniet van strijd met Hamilton en Mercedes: "Dan weet je dat je het goed doet"

Pierre Gasly is meer dan tevreden met zijn P5-finish in Bakoe. De AlphaTauri-coureur was tijdens de race in gevecht met de Mercedes van Lewis Hamilton, wat volgens hem aangeeft hoe goed het gaat bij het Italiaanse team.

Gasly Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Het Formule 1-seizoen verloopt wisselvallig voor AlphaTauri. Sommige races is de renstal competitief op het middenveld, maar meestal vallen de resultaten in 2022 nog tegen. In Azerbeidzjan kende het team een sterke race, vooral voor Pierre Gasly. Hij eindigde op de vijfde plaats en kon strijden met Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Na de race in Bakoe is er dan ook een brede glimlach te zien. "Het is zo'n beetje het perfecte weekend voor ons", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Het kwam na een ongelukkige start van het jaar met veel incidenten en fouten. Dit weekend lag de focus echt op het maken van zo min mogelijk fouten."

"We hebben het best mogelijke weekend gehad met ons pakket. Zesde in de kwalificatie en vijfde in de race, zelfs met een ongelukkige (virtual) safety car, die niet in ons voordeel was, gezien het feit dat we maar één set harde banden hadden. Maar ja, als we vechten met Mercedes, dan weten we dat we het goed doen."

Gasly in gevecht met Hamilton

Hamilton maakte later in de race een pitstop en kon op vers rubber Gasly inhalen, maar het scheelde bij de finish maar enkele seconden of hij had de vierde plaats in handen kunnen houden. "Ons doel aan het begin van de race was om te kijken wat er met Lewis gebeurt", aldus de Fransman. "Als hij te snel zou zijn, dan moeten we onze tijd er niet aan verdoen."

Dit viel volgens Gasly echter mee. "Ik moet zeggen dat ik hem achter mij kon houden. De rondetijden waren erg vergelijkbaar: sommige ronden was ik een tiende sneller, andere ronden hij weer. Het zou interessant zijn geweest om te zien of hij voorbij kon komen op hetzelfde setje banden. Ik denk dat het een leuk gevecht had kunnen worden, maar fair play voor hem. P5 is het beste resultaat van het seizoen, dus we kunnen er blij mee zijn."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt