Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly kampte met opmerkelijk probleem in Saoedi-Arabië: "Schreeuwde het uit van de pijn"

Het was wederom een matig weekend voor AlphaTauri. Voor de tweede race op rij wist maar één bolide de finishlijn halen. In Saoedi-Arabië was dit extra lastig voor Pierre Gasly door enorme pijn aan zijn darmen.

Pierre Gasly haalde zijn eerste WK-punten van het seizoen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Tijdens de openingsrace in Bahrein finishte hij niet doordat zijn AlphaTauri-bolide vlam vatte, terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda punten kon scoren. In Djedda waren de rollen omgekeerd: Tsunoda viel al vóór de start van de race uit met vermoedelijk een motorprobleem. Uiteindelijk kon Gasly wel punten scoren voor het team, maar makkelijk was het op zijn zachtst gezegd niet. "Het was de meest pijnlijke race die ik in mijn hele carrière heb gereden", zegt hij tegen onder meer RacingNews365 . "Ik weet niet wat er aan de hand was met mijn darmen, want ik schreeuwde het uit van de pijn, maar ik kon nog wel de achtste plaats claimen."

Gasly brengt een bezoek aan de dokter

De Fransman heeft nog geen idee wat er precies aan de hand was, maar moeilijk was het zeker voor hem. "Elke linkerbocht voelde het alsof iemand me in mijn zij aan het steken was. Het was voornamelijk aan de rechterkant, dus het is goed om even een dokter te bezoeken." Na 50 zware ronden scoorde Gasly uiteindelijk vier punten voor zichzelf en voor het team. "De laatste paar ronden ging het vooral om overleven. Ik had zo enorm veel pijn. Ik wilde vooral dat de race voorbij was, maar ik ben blij dat we dit resultaat hebben behaald."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'