Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries krijgt beschikking over 'beste AlphaTauri ooit'

Als we AlphaTauri mogen geloven beschikt Nyck de Vries volgend Formule 1-seizoen over een wapen waarmee hij werkelijk kan laten zien waartoe hij in staat is. Dat verklapt Pierre Gasly.

Nyck de Vries neemt per 2023 het AlphaTaui-stoeltje over van Pierre Gasly. Het team uit Italië kende een moeizaam jaar, maar volgens de Fransman kan dat in 2023 helemaal anders zijn. Kán zijn, want het kan ook anders lopen. "Misschien dat AlphaTauri volgend jaar weer meedoet, misschien ook niet. Ik weet dat ze het concept van de auto volledig veranderen, dus het is heel lastig te voorspellen wat dat team gaat doen." Volgens Gasly echter is het team zelf zeer, zéér optimistisch: "Ik heb daar wel met de jongens van AlphaTauri over gesproken. Ze vertelden me dat de auto van volgend jaar de beste is die ze ooit hebben gebouwd en dat ze vooraan het veld zullen meestrijden." "Dat hoort er ook een beetje bij", vervolgt de Fransman. "Maar als je je oor te luister legt in de paddock, dan doet iedereen het voorkomen alsof er grote stappen gemaakt zullen worden."

Wat kan Alpine in 2023?

Zijn nieuwe team, Alpine, finishte als vierde in 2022, aanzienlijk beter dan de magere negende plaats van AlphaTauri. Het stemt de Fransman vanzelfsprekend hoopvol. "Ik denk dat het belangrijk is om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op volgend jaar, waarbij ik volop duim dat het pakket van Alpine enkel nóg beter zal zijn dan dat van dit jaar." "Misschien doen we vooraan mee, misschien vechten we hooguit om podiumplaatsen en misschien wordt het wel moeilijker dan dit jaar. Maar het pakket van Alpine was al goed en daarmee wist het McLaren te verslaan. Het volgende doel is 'de grote drie' (Red Bull, Ferrari en Mercedes, red.)."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin