Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly: "Hopelijk weet ik in GP China wat meer punten scoren"

Tijdens de eerste Grand Prix van het jaar viel Red Bull-coureur Pierre Gasly ietwat teleurstellend buiten de punten. De 23-jarige Fransman, sinds kort teammaat van Max Verstappen, reikte slechts tot een elfde positie. In Bahrein lukte het Gasly wél om zijn Red Bull RB15 in een puntenpositie over de meet te brengen.

Pierre Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gasly hoopt in China die goede lijn door te kunnen trekken. Aldaar, op het Shanghai International Circuit, wordt volgend weekend namelijk de derde Grand Prix van 2019 verreden. Na de seizoensstart wordt er al veel kritiek op zijn tegenvallende prestaties geleverd.

"Ik ben blij dat we weer mogen racen, het is tijd voor de derde Grand Prix van dit jaar. Ik moet zeggen dat ik het circuit in China niet zo heel goed ken, aangezien ik er pas één keer heb gereden", meldt Gasly in zijn voorbeschouwing op het weekend. "Toch zie ik er zeker naar uit om terug te keren. Sjanghai heeft een speciaal circuit, achterop de baan ligt een lang recht stuk, terwijl het rondje begint met een technisch gedeelte."

Gasly wil niet bij de pakken neer gaan zitten, nu hij slechts vier WK-puntjes heeft gescoord, ondanks dat de teller van Verstappen al op 27 stuks staat. "We moeten ons vasthouden aan de stappen die we in Bahrein hebben gezet, hopelijk kan ik nog iets meer uit de wagen halen in China om nog wat meer punten te scoren. Red Bull heeft hier tien jaar geleden haar eerste Grand Prix-overwinning gescoord en het is bovendien de duizendste race uit de Formule 1-geschiedenis."

"Ik heb het in Bahrein niet gemakkelijk gehad, met de veranderende omstandigheden, maar het was goed om in ieder geval punten te scoren. Nu focussen we ons op de gebieden waarop we ons kunnen verbeteren voor het volgende raceweekend."

Gasly eindigde vorig jaar in China als achttiende en voorlaatste, na een tijdstraf te hebben ontvangen wegens het veroorzaken van een botsing met toenmalig Toro Rosso-teamgenoot Brendon Hartley. Gasly's voorganger bij Red Bull Racing, Daniel Ricciardo, ging in China met de zege aan de haal.

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten