Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly zet zijn zinnen op zege in 24 uur van Le Mans

Als het aan Pierre Gasly ligt, doet hij in de toekomst mee aan de 24 uur van Le Mans. De Fransman droomt van een zege in de iconische race.

Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly zegt dat het een droom is om op een dag niet alleen deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans, maar deze ook te winnen. De 92ste editie van de prestigieuze race vindt dit weekend plaats, waarbij Gasly aanwezig was op de grid ter ondersteuning van Alpine's Hypercar-programma. Helaas voor Alpine moesten beide wagen al vroeg de strijd staken wegens motorproblemen. 

Gasly is niet de enige F1-coureur die heeft aangegeven in de toekomst te willen racen in het legendarische evenement. Max Verstappen en Charles Leclerc zijn er allebei ook enthousiast over.

Hoewel een debuut in Le Mans nog niet in het verschiet ligt, hoopt Gasly dat het er uiteindelijk wel van gaat komen. "Ik denk dat het de droom van elk kind is. Ik kijk al naar deze race sinds ik klein was", vertelde Gasly aan Eurosport. "Ik heb vijf jaar in Le Mans gewoond. Ik heb hier gestudeerd en ik sta dicht bij deze stad en dit circuit. Het zal zeker een droom zijn om ooit Le Mans te winnen."

Hij voegt eraan toe: "Op dit moment richt ik me volledig op de Formule 1. Het zit niet in de pijplijn, maar als ik deze jongens vandaag zie, met normale gympen en spijkerbroeken aan, voelt dat niet goed. Hopelijk zit ik ooit in een goede auto om deel te nemen aan Le Mans."

Sprekend voor de race vindt Gasly de omstandigheden van de race bijzonder, omdat hij door zijn F1-achtergrond goed kan inschatten hoe uitdagend de 24-uursrace is. "Ik vind het fascinerend", voegt Gasly toe. "Ik heb veel vrienden die vandaag racen, wat het nog cooler maakt omdat ik op de grid sta en veel jongens zie tegen wie ik heb geracet. Als coureur weet ik maar al te goed hoe zwaar het is. Hopelijk beseffen de mensen op tv dat ook, want het is zwaar. Je anderhalf uur concentreren is een grote uitdaging, maar om je 24 uur lang te concentreren en een auto te delen, daar heb ik veel respect voor."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership