Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly onthult ziekenhuisbezoek vanwege hevig stuiterende F1-bolide

Pierre Gasly had dit seizoen op een punt zoveel last van zijn rug, dat hij zich genoodzaakt zag om naar het ziekenhuis te gaan en zich te laten onderzoeken.

Gasly Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Porpoising. Daar is het woord weer. Het fenomeen waarbij auto's op hoge snelheid over het asfalt stuiteren houdt de gemoederen bezig. Ergens de komende weken zullen er nieuwe regels voor 2023 worden bekrachtigd die ervoor zorgen dat het fenomeen wordt afgeremd en de veiligheid van de coureurs wordt gewaarborgd.

De afgelopen races leken weinig tot geen teams of coureurs echter last te hebben van het fenomeen, maar eerder dit jaar was dat wel het geval. Het hoogtepunt kwam in Azerbeidzjan, op het hobbelige stratencircuit. Daar zagen we meerdere coureurs met een pijnlijke rug, zoals Lewis Hamilton, die na de race met de grootste moeite uit zijn auto klom.

Gasly laat MRI-scan maken

Een andere coureur die toegeeft enorm veel last te hebben gehad van zijn rug, is Pierre Gasly. De AlphaTauri-bolide moet zo dicht mogelijk op de grond zitten wil deze competitief zijn, maar dat verergert ook het fenomeen porpoising. In Azerbeidzjan werd de Fransman daarom tijdens de race helemaal door elkaar geschud.

In gesprek met het Italiaanse Motorsport zegt Gasly de nieuwe regels die de FIA heeft opgesteld dan ook toe te juichen. "Ik denk dat het een noodzakelijke stap was. Het circuit in Azerbeidzjan was het slechtste van alle circuits waarop we tot nu toe hebben gereden, al was het voor mij ook niet een kwestie van pure porpoising."

"Onze auto moet namelijk extreem laag zijn afgesteld om competitief te zijn en er zijn veel, heel veel hobbels op die baan", aldus de coureur uit de Red Bull-stal, die moet toegeven dat er zelfs een ziekenhuisbezoek aan te pas moest komen om te controleren of hij geen schade had opgelopen tijdens het raceweekend in de straten van Bakoe.

"Het was echt zwaar voor mijn rug. Zo zwaar zelfs dat ik na het weekend een MRI moest laten doen om te controleren of alles in orde was met mijn ruggenwervels. In dit geval had het probleem zeker te maken met het type circuit", zo sluit hij af, in het midden latend of hij daadwerkelijk schade heeft opgelopen aan zijn rug.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen