Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly onthult ziekenhuisbezoek vanwege hevig stuiterende F1-bolide

Pierre Gasly had dit seizoen op een punt zoveel last van zijn rug, dat hij zich genoodzaakt zag om naar het ziekenhuis te gaan en zich te laten onderzoeken.

Gasly Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Porpoising. Daar is het woord weer. Het fenomeen waarbij auto's op hoge snelheid over het asfalt stuiteren houdt de gemoederen bezig. Ergens de komende weken zullen er nieuwe regels voor 2023 worden bekrachtigd die ervoor zorgen dat het fenomeen wordt afgeremd en de veiligheid van de coureurs wordt gewaarborgd.

De afgelopen races leken weinig tot geen teams of coureurs echter last te hebben van het fenomeen, maar eerder dit jaar was dat wel het geval. Het hoogtepunt kwam in Azerbeidzjan, op het hobbelige stratencircuit. Daar zagen we meerdere coureurs met een pijnlijke rug, zoals Lewis Hamilton, die na de race met de grootste moeite uit zijn auto klom.

Gasly laat MRI-scan maken

Een andere coureur die toegeeft enorm veel last te hebben gehad van zijn rug, is Pierre Gasly. De AlphaTauri-bolide moet zo dicht mogelijk op de grond zitten wil deze competitief zijn, maar dat verergert ook het fenomeen porpoising. In Azerbeidzjan werd de Fransman daarom tijdens de race helemaal door elkaar geschud.

In gesprek met het Italiaanse Motorsport zegt Gasly de nieuwe regels die de FIA heeft opgesteld dan ook toe te juichen. "Ik denk dat het een noodzakelijke stap was. Het circuit in Azerbeidzjan was het slechtste van alle circuits waarop we tot nu toe hebben gereden, al was het voor mij ook niet een kwestie van pure porpoising."

"Onze auto moet namelijk extreem laag zijn afgesteld om competitief te zijn en er zijn veel, heel veel hobbels op die baan", aldus de coureur uit de Red Bull-stal, die moet toegeven dat er zelfs een ziekenhuisbezoek aan te pas moest komen om te controleren of hij geen schade had opgelopen tijdens het raceweekend in de straten van Bakoe.

"Het was echt zwaar voor mijn rug. Zo zwaar zelfs dat ik na het weekend een MRI moest laten doen om te controleren of alles in orde was met mijn ruggenwervels. In dit geval had het probleem zeker te maken met het type circuit", zo sluit hij af, in het midden latend of hij daadwerkelijk schade heeft opgelopen aan zijn rug.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf