Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly reageert op geruchten rond Renault-exit

Alpine gaat mogelijk lastige maanden tegemoet nu er geruchten rondgaan over het eventuele stopzetten van de motorontwikkeling van de motor voor 2026. De Franse renstal moet naar alle waarschijnlijkheid dus op zoek naar een nieuwe motorleverancier, al maakt Pierre Gasly zich niet al te veel zorgen over de stand van zaken.

Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is de laatste weken onrustig bij Alpine. De Franse renstal kondigde recent aan dat Esteban Ocon het team aan het einde van dit seizoen zal verlaten en de geruchten over het mogelijk stopzetten van de ontwikkeling van de motor komt daar nog eens bovenop. Renault is van mening dat de kosten voor de ontwikkeling van de nieuwe motor voor 2026 te hoog zijn en overweegt daarom de hele boel stop te zetten. 

Er wordt ondertussen al wel gesproken over een nieuwe leverancier, maar wat Pierre Gasly betreft heeft het verder geen invloed op zijn eigen situatie. "Fundamenteel gezien heb je als fabrieksteam natuurlijk meer vrijheid," legt de Fransman uit tegenover onder meer RacingNews365. 

"Je bent dan eigen baas en kan zelf bepalen waar je limiet ligt, dus dat is wel een voordeel. Maar op het moment dat je met een andere partij in zee gaat, ga je echt nauw samenwerken. Je werkt dan eigenlijk samen als één partij, vooral wat de motor betreft, maar daarmee verlies je dus ook een deel van die flexibiliteit die je anders wel zou hebben."

Gasly heeft er in ieder geval het volste vertrouwen in dat het team precies weet wat er moet gebeuren. "Als team is het gewoon heel belangrijk om alle opties af te wegen en dan te bepalen welke keuze het beste uit zal pakken wat performance betreft. Ons doel is echt heel duidelijk, want als team willen we competitief worden aan de top van het veld. Dat is ons doel en daar werken we naartoe." 

Andere klantenteams toonden in ieder geval al aan dat er ook met die status successen behaald kunnen worden, weet Gasly. "Al die teams laten echt wel zien wat er zelfs dan nog mogelijk is, want ze geven echt wel signalen af die aantonen dat je competitief kan zijn zonder eigen motor. Maar uiteindelijk is het vooral belangrijk dat we alle opties op een rij hebben en dan is het aan het management om de juiste keuze te maken. Ik heb er vertrouwen in dat ze dat kunnen."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije