Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly wil naar een topteam: "Ik ben nu een veel completere coureur"

Na vijf jaar Formule 1 weet Pierre Gasly het zeker: hij is klaar voor een topteam. De Fransman kreeg eerder al een kans bij Red Bull, maar presteerde ondermaats en werd teruggezet naar AlphaTauri. Nu ziet hij zichzelf echter als een veel completere coureur.

Gasly Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De naam Pierre Gasly zong dit jaar meermaals rond in de paddock toen er werd gepraat over bijvoorbeeld de ondermaats presterende Daniel Ricciardo. AlphaTauri was er echter van overtuigd dat de Fransman in 2023 voor hen zal blijven rijden en zo denkt hijzelf er ook over.

"We gaan door tot mijn contract afloopt (eind 2023, red.). We zullen zien wat er daarna gebeurt", vertelt Gasly in een interview met het Italiaanse Motorsport. Volgend jaar wordt Gasly's tiende jaar als Red Bull-coureur, waarbij hij in de Formule 1 vooral actief was als coureur voor AlphaTauri (en het voormalige Toro Rosso).

De 26-jarige coureur kreeg in 2018 en 2019 de kans om voor het grote Red Bull te rijden, maar dat bleek geen succes, waardoor hij werd teruggezet naar het zusterteam. Terugkijkend op die periode was het misschien nog iets te vroeg om die kans te krijgen, zo legt Gasly uit.

"Na slechts één seizoen in de Formule 1 werd ik gepromoveerd naar Red Bull. Als ik er nu over nadenk, na vijf jaar in de Formule 1, ben ik een veel completere coureur. Ik heb veel meer ervaring, werk efficiënter samen met het team, ik weet precies wat ik van de auto wil en mijn feedback is veel duidelijker. Je groeit en je leert."

'AlphaTauri zal nooit een topteam zijn'

Maar nu denkt Gasly er klaar voor te zijn om te rijden voor een topteam. "Ja, ik ben nu veel completer", antwoordt Gasly op de vraag of hij er klaar voor is. "Ik denk dat ik heb laten zien dat ik met een auto uit het middenveld ben gegroeid en goede resultaten heb behaald."

Gasly heeft in het verleden laten zien dat een podium met AlphaTauri zeker wel mogelijk was, want hij pakte zelfs een overwinning! Toch blijft de Fransman realistisch en ziet hij in dat het geen topteam is dat kan vechten voor kampioenschappen. "Met al het respect dat ik heb voor AlphaTauri: er zal altijd een kloof blijven naar een topteam."

"Vorig jaar was een heel constant seizoen. Ik wilde bewijzen dat ik er altijd stond. Het was mijn meest succesvolle seizoen als coureur bij AlphaTauri en ik denk dat het belangrijk was om te bewijzen dat, sinds ik terug ben bij het team, we een reeks ongelooflijke races hebben gereden."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1