Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly wil Verstappen helpen: "Maar ik rijd niet in een Red Bull"

Pierre Gasly is de eerste 'Red Bull'-bolide achter die van Max Verstappen. De Fransman, startend vanaf P4, hoopt zijn 'teamgenoot' te kunnen helpen, maar rekent er niet op dat hij in de race veel kan betekenen.

Terwijl Sergio Perez zwaar teleurstelde en Q3 niet wist te bereiken, reed Pierre Gasly de sterren van de hemel en mag hij de Grand Prix van Qatar op zondag vanaf P4 aanvangen. Hij staat achter Verstappen en de twee Mercedes-coureurs. De Fransman zit lekker in zijn vel en geniet van het Losail International Circuit. "Het is echt geweldig. Ik verwachtte het niet, maar het is wel een van de vijf beste circuits denk ik voor mij. Het is echt high speed en flowt lekker. Je bent altijd wel iets aan het doen in de cockpit. Veel g-krachten, veel adrenaline." In de laatste Q3-ronde ging het mis. Gasly nam wat meer kerb dan normaal en zijn voorvleugel begaf het, waardoor zijn band lek raakte. Het is niet de eerste keer dit seizoen, want ook in Italië en Rusland vloog zijn vleugel er na een relatief klein uitstapje al af. "Toen ik mijn band zag wist ik dat het mis was. Het hele jaar al hebben we voorvleugels verloren, dus we weten dat ze heel fragiel zijn. Ik was in de zevende versnelling toen ik de voorvleugel verloor, dus dat was best schrikken. Maar alles ging gelukkig goed."

Gasly wil Verstappen graag helpen

Als AlphaTauri-coureur maat hij deel uit van de Red Bull-familie, en aangezien Sergio Perez op zondag pas op plek elf is terug te vinden, hoopt Red Bull er stiekem op dat Gasly een rol kan spelen. de Fransman wil dat graag, maar tempert de verwachtingen. "Ik ga het proberen, maar ik rijd niet in een Red Bull. Ik heb niet de pace die zij hebben. Als ik een kans krijg in de eerste ronde of bij de start, dan ga ik het zeker proberen. Of als de pace goed genoeg is in de race, maar ik verwacht dat zij sneller zijn." Maar, alles is en blijft mogelijk. "Het is een nieuw circuit, dus misschien kan er iets onverwachts gebeuren. Ik ga het proberen natuurlijk. Als ik op het podium kan eindigen, dan ga ik daar mijn best voor doen", aldus Pierre.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden