Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniil Kvyat

Geïrriteerde Kvyat kan zich niet vinden in straf na crash met Hulkenberg

In de slotfase van de Grand Prix van Mexico viel de wedstrijd aan de kop van het veld enigszins dood, maar verder naar achteren was er meer spanning te bekennen. In de laatste ronde zaten Nico Hulkenberg en Daniil Kvyat dicht achter elkaar, maar een eerlijk gevecht werd het niet. De Toro Rosso-coureur tikte zijn collega in de rondte en kreeg daarvoor een in zijn ogen onterechte straf.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Daniil Kvyat werd voor zijn vergrijp met Nico Hulkenberg na afloop van de Grand Prix van Mexico bestraft door de stewards van de FIA. Als gevolg verloor de Russische Formule 1-coureur zijn tiende plaats weer aan de Renault-rijder, die ondanks een tik te hebben gekregen de laatste meters wist af te maken en als elfde over de eindmeet kwam.

Kvyat was niet te spreken over de straf die de stewards hem hadden gegeven. Naar eigen zeggen begrijpt hij de penalty niet. "Ik ben het er niet mee eens", aldus een gepikeerde Kvyat tegen onder andere RaceFans. "Het is immers toegestaan en het wordt zelfs aangemoedigd om met elkaar in gevecht te gaan." Wanneer het dan uitloopt op een botsing, moet er niet direct met straffen worden gesmeten, zo vindt de Toro Rosso-coureur.

Racedirecteur Michael Masi, de opvolger van wijlen Charlie Whiting, kijkt anders naar de situatie. In de ogen van Masi is het duidelijk dat Kvyat hier schuldig is voor zijn daden. Masi sluit zich hiermee aan bij het oordeel van de stewards, die het vonnis van de Rus hebben bekokstoofd. "Na met de stewards te hebben gesproken over het incident kan het voor mij niet duidelijk genoeg zijn. Ik denk dat we hier, om de woorden van de stewards te gebruiken, te maken hebben met een situatie die zo helder is als dag en nacht."

Hulkenberg is eveneens van mening dat Kvyat zijn straf verdient, maar bekent wel dat hij inziet dat Kvyat ook in zijn recht staat als autocoureur. "Hij moet het proberen", zo vindt de Duitser. Aan de andere kant geeft de Renault-coureur wel te kennen dat, had Kvyat even geduld gehad, de Rus zeer waarschijnlijk alsnog tiende was geworden. "Mijn banden waren helemaal naar de gallemiezen", aldus Hulkenberg.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Mexico

De Grand Prix van Mexico begon spectaculair, maar ging vervolgens als een nachtkaars uit. Max Verstappen kende een ongelukkige start, waarna hij al snel terugviel tot achteraan het veld. Lewis Hamilton profiteerde van een goede strategie en verschalkte daarmee de beide Ferrari's en zijn teamgenoot. RacingNews365 deelde rapportcijfers uit.

Bekijk het album

2 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019